Gå til innhold
Ole Marius Svendsen, leder i NITO Studentene, har selv tatt en master i ingeniørfag - energi og miljø i bygg.
2019

Si ja takk til å bli ingeniør

- Ved å si ja til en ingeniør- eller teknologiutdanning kan du være med på å utgjøre en forskjell for klimaet, sier studentleder i NITO, Ole Marius Svendsen.

1. juli er siste frist for å omprioritere studieønskene dine på Samordna opptak. Årets klimademonstrasjon fra ungdommene har vist et stort miljøengasjement. Ord må bli til handling for at vi skal kunne klare å ta vare på kloden vår. Det er ikke lengre nok å høre på politikere som snakker seg imellom. Norge må utdanne flere problemløsere for å stoppe klimaendringene – gi ren energi til alle og sikre liv i havet og på land.

Ny teknologi og smarte ideer vil endre verden. Med bioteknologi kan du utrydde sult, med helseteknologi gir du pasienter en bedre hverdag, og med petroleumsutdanning kan du sette premissene for å videreutvikle Norges største næring til å bli en ren energinæring.

Om jeg sier at en person kan gi lys i alle hjem, redde miljøet, sørge for rent vann til hele verden og bidra til å begrense fattigdom, så høres dette nesten ut som en superhelt. Det er kanskje ikke én person som gjør alt dette, men det er faktisk dette ingeniører og teknologer jobber med hver eneste dag.

Hvor kult er det ikke å kunne si at man har vært med å robotisere industrien, utviklet kunstig intelligens, laget smarte hus eller smartere infrastrukturer og byer? Så her er min oppfordring til deg, enten du eller ditt barn har fått plass på ingeniør- og teknologiutdanning: Takk ja til plassen. Framtida trenger deg som en problemløser.

Publisert: Sist oppdatert: