Gå til innhold
Visepresident i NITO Kjetil Lein sammen barna på sommerskolen.
Visepresident i NITO Kjetil Lein sammen barna på sommerskolen.
2019

Flere får tilbud om sommerskole med realfagsopplevelser

Visepresident i NITO Kjetil Lein og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner har åpnet årets sommerskole på Gjøvik.

Finn sommerskole i ditt distrikt

Norge trenger flere ingeniører. For å vekke realfaginteressen hos barn og unge får nå enda flere tilbud om sommerskole med forskning, teknologi og realfag.

- Sommerskoler er et viktig tiltak for å vekke interessen for realfag og teknologi. Her får barna prøve seg med morsomme eksperimenter, og det er gøy å se hvor ivrige de er, sier visepresident i NITO Kjetil Lein. 

- Skal vi løse klodens klimautfordringer og sikre god helse, trygg mat og vann til alle, må vi satse på teknologi. Da trenger vi flere som ønsker å utdanne seg innen disse fagene. Og ikke minst er det spennende og gøy å utforske naturen på denne måten, legger han til. 

Kejtilogjani.jpg
- Jeg er bekymret over hva som vil skje med realfagstrategien når den løper ut i 2019, sa NITOs visepresident (til venstre) til kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Unikt samarbeid

På Gjøvik har Vitensenteret Innlandet og Forskerfabrikken valgt å samarbeide om et slikt sommerskoletilbud. NITO synes dette er så bra og gir derfor en ekstra støtte til prosjektet. NITO håper flere Vitensentre rundt om i landet blir inspirert av dette og senere inngår lignende samarbeid.

bilde1.JPG

Vitensenteret og Forskerfabrikken vet at barn er nysgjerrige. Men de vil gjøre en innsats for at barn skal fortsette å være nysgjerrige og stille spørsmål. De har lang erfaring i å arrangere forsker- og realfagskurs for barn og ungdom.

sommerskolen-forskerfabrikken-listefoto.jpg

Vitensenteret Innlandet er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som jobber for at barn skal bli mer interessert i realfag gjennom morsomme og inspirerende fritidskurs og sommerskoler.

Publisert: Sist oppdatert: