Gå til innhold
Fra venstre: Karoline Løvall(prosjektleder, Jenter og teknologi), Anne- Sofie Risåsen fra IBM Norge, Kimberly Lein-Mathisen fra Microsoft Norge og Tonje Sandberg fra Accenture Norge.
Fra venstre: Karoline Løvall (prosjektleder, Jenter og teknologi), Anne- Sofie Risåsen fra IBM Norge, Kimberly Lein-Mathisen fra Microsoft Norge og Tonje Sandberg fra Accenture Norge.
2019

- Vi trenger flere jenter med på laget

Til tross for tiltak som jentedager og kvotering er kvinner i mindretall i teknologi- og realfagsutdanningene, både i grunnskole og i høyere utdanning. Hva er det vi gjør feil?

Hvordan vi skal rekruttere flere jenter til å velge realfag og teknologi ble satt på dagsorden under Arendalsuka.

Prosjektet Jenter og teknologi er et samarbeid mellom NITO, NHO og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Prosjektet skal inspirere jenter om hvilke muligheter som finnes innen realfag og teknologi. Under Arendalsuka ble eksempler på hvordan man kan inspirere, rekruttere og få mangfold i bedrifter diskutert.

I debatten deltok Kimberly Lein-Mathisen fra Microsoft Norge, Anne-Sofie Risåsen fra IBM Norge og Tonje Sandberg fra Accenture Norge.

- Inspirasjonsdager er viktige

- Vi trenger mangfold i teknologiutviklingen. Vi må inspirere jenter før de skal ta studievalg, gjennom for eksempel inspirasjonsdager eller kodekurs, sa Kimberly Lein-Mathisen fra Microsoft Norge.

- Vi må ut å møte, snakke og vise konkrete eksempler på alle mulighetene som finnes der ute. Det er viktig med kvinnelige rollemodeller i bedriftene. Vi må fortelle de gode historiene om kvinnelige teknologer og ingeniører, sa Anne-Sofie Risåsen fra IBM Norge.

Tonje Sandberg fra Accenture Norge, fortalte at Accenture globalt har som mål å være 50 prosent kvinner innen 2025.

- Vi bruker lenger tid på å finne de beste kvinnene i rekrutteringsprosesser, blant annet fordi det er færre kvinnelige søkere. Derfor er det viktig å møte jentene ansikt til ansikt på for eksempel inspirasjonsdager på skoler, sa Tonje Sandberg.

Et felles ansvar

- Jeg er opptatt av å være rollemodell som kvinnelig leder, men jeg ønsker ikke å framstå som et glansbilde til enhver tid. Jeg kan gjerne fortelle om utfordringer jeg står overfor i jobbhverdagen, sa Tonje Sandberg fra Accenture Norge.

Ifølge Kimberly Lein-Mathisen fra Microsoft Norge må ledere og HR-avdelingen ta ansvar for å skape mangfold i bedriften.

- Jeg mener vi må tenke på rekrutering av kvinner hver dag. Det må inn i vår arbeidskultur. De som jobber med HR i denne bransjen har hovedansvaret og må hele tiden jobbe med å finne de beste kvinnene i rekrutteringsprosessene, sa Kimberly Lein-Mathisen fra Microsoft Norge.

- En utfordring vi står overfor er at det er flere menn som studerer teknologi eller realfag. Derfor er prosjekter som Jenter og Teknologi svært viktige, sa Anne-Sofie Risåsen fra IBM.

Publisert: Sist oppdatert: