Gå til innhold
2019

Vil du vinne en drømmetur til NASA i USA?

Er du kvinne mellom 18 og 30 år og brenner for teknologi? I oktober kan det være du som møter astronauter i Houston!

Isabell liste .jpg

Vi er på jakt etter deg som ser for deg en framtid innen teknologi, og vil være med å inspirere andre jenter og kvinner til å velge en teknologiutdanning.

Du tar selv en teknologiutdanning enten på fagskole eller universitet/høyskole. Og du synes flere bør gjøre det samme!

Hva kan du vinne?

En ukes tur til Houston (18.-24. oktober) sammen med fem andre kvinner. I Houston deltar dere på et skreddersydd opplegg der alle kostnader dekkes av NHO og NITO.

Du får mulighet til å bygge et nettverk med verdens fremste romteknologer. Ikke bare får du muligheten til å høre mange spennende foredrag og demonstrasjoner hos NASA, opplegget er interaktivt og teknologene dere møter drar deltakerne med i samtalen. I tillegg er de gjerne med på middag etter det faglige opplegget.

Hvordan deltar du?

Du sender en video av deg selv på maks 1 minutt der du sier, eller viser, svaret på "hvilken samfunnsutfordring vil du løse med teknologi, og hvordan går du frem"? I mailen oppgir du i tillegg hvem du er, hvor gammel du er, og hva og hvor du studerer.

  • Videoen sendes til 
  • Merk emnefeltet med: "Jeg vil til NASA"
  • Oppgi navn, alder, studiested og studieretning i mailen
  • Frist: 16. september.

P.S: Er filen for stor til at du får sendt den på mail? Bruk f.eks. WeTransfer.  Vi publiserer ingen filmer uten samtykke.

Hvem kan delta?

Kvinner i alderen 18-30 kan være med i konkurransen. Du er for tiden teknologistudent på fagskole, høyskole eller universitet. Teknologiutdanninger som kvalifiserer til konkurransen er realfaglige utdanninger og ingeniørutdanninger på høyskole og universitet, og andre studier knyttet til IT/informatikk. I tillegg kan studenter på teknisk fagskole delta. Du har mulighet til å ta fri en uke i oktober (18. -24.) for å være med til Houston. Du er utadvendt, brenner for faget ditt, og har lyst til å være med på å hjelpe NHO, NITO og Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering med å øke kvinneandelen i teknologifagene. 

I tillegg til å dra til Houston i oktober vil vinnerne holde foredrag for jenter i ungdomsskolealder i november, i forbindelse med Jenter og teknologi sin landsdekkende turné. Både på tur i Houston og på Jenter og teknologi-foredrag deler vi opplevelsene i Jenter og teknologi sine sosiale medier, så du må synes det er greit å være med på det. Vinnere må kunne sende bildekopi av sitt pass 18. september og søke om ESTA-registrering.

Publisert: Sist oppdatert: