Gå til innhold
Denne gruppa fra Hundsund ungdomsskole vant tur til Andøya space center. Her er faglærer Marit med (fra venstre) Heidi-Victoria, Andreja og Erik Aleksander. Storm, Adrian og Celma er ikke på bildet. (Foto: Privat)
2020

Disse vant tur til Andøya space center

Prosjektet «Påvirker trykket i luften øret ditt?» sørget for seier for Aleksander, Andreja, Heidi Viktoria, Celma, Storm og Adrian fra Hundsund ungdomsskole.

Vinnerne av droneeksperimentet med Teddynaut er dermed invitert til åpningsfesten av nye Spaceship Aurora ved Andøya space center i mars 2020.

Dette er Teddynaut

Droneeksperimentet med Teddynaut, NAROMs lille maskot, er en pilot for en forskningskonkurranse for barn og unge i hele Norge. Målet med prosjektet er å øke interessen for teknologi blant barn og unge, og gi de en innføring i den vitenskapelige metoden. 

Konkurransen ble arrangert av NAROM i samarbeid med NITO.

Juryens begrunnelse

Vinnerne av droneeksperimentet har tatt utgangspunkt i en kjent utfordring fra hverdagen og fremsatt og testet sin hypotese i lys av denne.

De har vist en høy grad av vitenskapelig forståelse og kvalitet i alle ledd – forundersøkelsen, planleggingen, gjennomføringen, dokumentasjonen og den påfølgende analysen er alle forbilledlig utført og presentert.

Selve eksperimentet mislyktes av grunner som var utenfor gruppens kontroll, men vinnergruppen hadde likevel gode refleksjoner og vurderinger. Mislykkede eksperimenter skjer også blant profesjonelle forskere. Det viktige da er å lære av det som gikk galt, og vinnergruppen viser nettopp dette.

Publisert: Sist oppdatert: