Gå til innhold
Advokat i NITO Fredrik Skyberg forteller at avtaler gjort knyttet arbeidsforholdet som er avklart muntlig, bør inn i kontrakten.
2020

Slik forhandler du om lønn i ny jobb

Fått ny jobb? NITOs advokat gir tips til hva du skal se etter i kontrakten. Det er ikke bare selve lønna du må være oppmerksom på.

Hvert år får NITO rundt 600 henvendelser om kontrakter. Advokat i NITO, Fredrik Skyberg, forteller til Karriere360 at han får mange henvendelser av medlemmer som ønsker hjelp og sjekk av arbeidsavtalen. 

Det skader ikke å prøve seg 

- Det vil sjelden skade å be om, kreve eller foreslå høyere lønn enn det første tilbudet fra arbeidsgiver. Du må selvsagt ta hensyn til egen situasjon og hvor sterkt arbeidsgiver ønsker å ansette deg, men du vil vanligvis ha lite å tape ved å forsøke, sier Skyberg. 

- Hvis du tar for deg alt i kontrakten, og ser om det er andre punkter enn ren månedslønn som kan diskuteres, vil du kunne få flere vinkler å angripe forhandlingen på, legger han til. 

- Dersom arbeidsgiver i utgangspunktet ikke er villig til å diskutere selve lønnen, kan det i noen tilfeller likevel være mulig å få til noe. Kanskje det er andre elementer i avtalen du kan pirke på. 

Ikke bare ta utgangspunkt i lønna 

Skyberg anbefaler at du setter deg inn i den gamle og nye kontrakten, før du prøver å forhandle opp lønna hos din nye arbeidsgiver.

Ferie er for eksempel et forhandlingskort. 

- Mange arbeidstakere ønsker seg mer fritid enn mer penger. Får du mindre ferie hos ny arbeidsgiver, eller like mye og ønsker deg mer, har du et forhandlingskort på hånden, sier han.

- Kanskje du kan få opp lønna tilsvarende en arbeidsuke. Gjør et forsøk. 

Pensjon er lønn

Pengene arbeidsgiver sparer for deg er det du skal leve av når du blir pensjonist. I offentlig sektor er pensjonsordningen mer eller mindre lik for alle. I det private kan det være store forskjeller.  

- Arbeidsgiver er forpliktet til å sette inn et pensjonsinnskudd tilsvarende minst to prosent av lønnen din. Dette er minimum. Arbeidsgiver kan spare mer, men satsen må være lik for alle i bedriften. 

Dersom du går fra en arbeidsgiver som sparer mer til en som sparer mindre, mener Skyberg at det gir deg et forhandlingskort på hånda.

- Da kan du si at du i hvert fall skal ha det igjen i lønn.

Få det skriftlig 

Avtaler gjort knyttet arbeidsforholdet som er avklart muntlig, bør inn i kontrakten. På den måten stiller man sterkere dersom det oppstår uenighet mellom deg og arbeidsgiver. 

-  Dersom du ikke får det inn i kontrakten, kan du skaffe skriftlig dokumentasjon på annet vis. Hvis ting bare blir lovet muntlig, kan du selv formulere en e-post hvor du spør om du forsto det riktig. 

Jobbytte gjør underverker for lønna di

Aktuelle saker om lønn og arbeidsliv


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: