Merittlisten til Liodden er lang. Toppleder, gründer og et velkjent navn som leder for shipping-bransjens ungdomsorganisasjon Youngship. I tillegg vært direktør for en av verdens ledende shippingmesser Nor-shipping.

Nå har hun trukket seg noe tilbake og leder The ocean opportunity lab (TOOL), en organisasjon med sterkt fokus på bærekraft, miljø, innovasjon og utvikling. Men Liodden hviler ikke på laurbærene.

- Med TOOL ønsker vi å kunne være en brobygger mellom det etablerte næringslivet, som jeg kjenner så godt, og dagens unge som har et helt annet syn på miljø og hva som er en bærekraftig framtid.

- De som vokser opp i dag, vokser opp med en byrde. Deres generasjon må ta tak i strukturelle problemer den foregående generasjonen ikke gjorde noe med. De er sinte og skremte, men ser også mulighetene, sier Liodden.

På NITOs lederkonferanse 2020 delte hun sin erfaring med å bygge opp og lede en organisasjon med sterkt fokus på bærekraft, miljø, innovasjon og utvikling.

Snudde om på makttrekanten

- Vi trenger ledere som vil gjøre en forskjell, sier Liodden bestemt.

Hun mener, som sagt, at dagens unge har et helt annet blikk på verden enn tidligere generasjoner. En generasjon som er de første "natives" på sosiale medier og som får inn impulser og inntrykk fra hele verden. En generasjon med globale borgere som vokser fram.

- Skal vi som ledere ikke bare forstå dagens unge, men også jobbe med dem for et felles mål, må vi endre måten vi leder på.

- Min tilnærming er ikke en leder som sitter på toppen og ser ned. Snu på makttrekanten. Vårt ansvar er å støtte, utvikle og løfte fram de endringsagentene som har potensiale til å bedre framtida. Da blir trekanten på toppen større enn nederst, sier Liodden.

Vi trenger modige ledere

Skal en slik omstilling finne sted, trenger verden modige ledere, mener Liodden. Hun mener ledere må tørre å gå opp nye veier. De må inkludere, motivere og fristille seg fra etablerte mønstre.

- Vi må skape modeller som fungerer i den tiden vi lever i nå. Modig lederskap og et genuint engasjement for samfunnet bør stå høyere enn hva man skal få ut av karrieren selv.