Gå til innhold
Trond Markussen på talerstolen ved Landsmøtet i 2019.
2020

Landsmøte i NITO – vi ser fram til gode diskusjoner

- Jeg forventer at vi klarer å få til gode diskusjoner, selv om landsmøtet denne gang gjennomføres digitalt. Det sier NITOs president, Trond Markussen, som ser fram til å kunne ønske velkommen til NITOs landsmøte 18.-19. november.

Alt om NITOs landsmøte (krever innlogging)

På landsmøteagendaen står blant annet kontingent, budsjett, strategiprosess, handlingsplan for klimautvalget og klimaregnskap, veien ut av korona, politikk for industri og næring.

Målet med landsmøtet er å få en hyppigere oppdatering av NITOs politikk og diskusjoner om utvikling av organisasjonen, som en forberedelse til behandling og vedtak av saker på kongressen neste høst. 

- Siden landet stengte ned for snart åtte måneder siden, har organisasjonen hatt en bratt læringskurve på å ta i bruke digitale verktøy, og det har gått bra, forteller Markussen. - Det gjør meg trygg på at vi skal klare å behandle sakene som står på agendaen. Så får vi dessverre ikke den uformelle praten, møteplassen blir annerledes.

- Jeg skjønner at det likevel for noen kan være krevende både å forberede seg til og delta i diskusjonen. Vi får hjelpe hverandre så godt vi kan. Målet er gode vedtak.

Plusspoeng for gode historier 

- Det er ekstra viktig i år å stille med godt humør. Jeg gir plusspoeng og plass på skjermen til den eller dem som vil fortelle en god historie. Når vi skal sitte to dager i et digitalt møte trenger vi innslag som kan skape god stemning, sier Markussen.

NITO gjennomførte sitt første landsmøte høsten 2019, da som et fysisk arrangement. Landsmøtet er etablert som en årlig møteplass mellom kongressene, som holdes hvert 3. år.

Alt om NITOs landsmøte (krever innlogging)

Publisert: Sist oppdatert: