Gå til innhold
I Missing Maps-stafetten skal deltakerene tegne inn bygninger på kartet ved hjelp av data og satellittbilder.
I Missing Maps-stafetten skal deltakerene tegne inn bygninger på kartet ved hjelp av data og satellittbilder.
2020

Giverglede og Missing Maps-stafett på Giving Tuesday

Gjennom Missing Maps skal NITO kartlegge kriserammede områder, slik at frivillige organisasjoner enklere kan finne fram til mennesker i nød.

1. desember markeres Giving Tuesday, en dag for å feire givergleden og gjøre noe godt for andre. Ingeniører Uten Grenser (IUG) arrangerer i den anledning en Missing Maps-stafett med sine samarbeidspartnere.

Sammen med blant annet Norges Geotekniske Institutt, Asplan Viak, Multiconsult og Norconsult skal også ansatte i NITO delta i stafetten. NITO er påmeldt i tredje etappe som går fra kl. 13-14.30. 

Hva er Missing Maps?

Å ha tilgang til kart over verdens utsatte områder er svært viktig i bistandsarbeid, men disse områdene er ofte manglende på kartet eller dårlig kartlagt. Missing Maps er et internasjonalt bistandsprosjekt som baserer seg på å kartlegge utsatte områder.

I Missing Maps-stafetten skal deltakerne tegne inn bygninger på kartet ved hjelp av data og satellittbilder. Informasjonen som blir tegnet blir gjort tilgjengelig for bistandsaktører i felt, som for eksempel Røde Kors og Leger Uten Grenser.

- Viktig arbeid

Leder i IUG, Marianne Nilsen Sturmair, syns det er flott at NITOs ansatte deltar i stafetten, og på Giving Tuesday bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted.  

- Opplegget er enkelt og givende og man trenger ingen forkunnskaper for å delta, kun en PC og litt tid, sier Sturmair. 

Les mer om IUG og Missing Maps

Aktuelt om NITOs internasjonale engasjement


Se alle NITOs aktuelle saker
Publisert: Sist oppdatert: