Gå til innhold
2020

Fornyet avtale med Ingeniører Uten Grenser gir flere muligheter for NITO-studenter

Master med Mening (MmM) er noe flere ingeniørstudenter bør vurdere. For 2020 tilbys et teknisk masterprogram i Ghana.

IUG og NITO Marianne og Steinar listebilde u logo.jpg
IUGs leder Marianne Nilsen Sturmair og NITOs generalsekretær Steinar Sørlie.

NITO har fornyet samarbeidsavtalen med Ingeniører Uten Grenser (IUG). Nå skal IUG og NITO ha årlige prosjekter og samarbeide med aktuelle utdanningsinstitusjoner om gjennomføring. Dette er en gladnyhet spesielt for alle NITOs studentmedlemmer som synes Master med Mening høres spennende ut.

Gjør en forskjell

- NITO ønsker å bidra til IUGs arbeid på dette feltet siden vi vet at mange ingeniørstudenter velger teknologiutdanninger fordi de ønsker å gjøre en forskjell, sier NITOs generalsekretær Steinar Sørlie.

MmM for 2020 er et teknisk masterprogram for kvinners rettigheter som innebærer konstruksjon av drivhus i Ghana. Programmet er tilrettelagt for to studenter innen bygg/konstruksjon og to studenter innen vann og sanitær.

- Vi har tidligere støttet IUG med øremerkede midler til Master med Mening-prosjekter, men utvider dette til å bli en fast ordning de nærmeste årene. Dette er et konkret og verdifullt tilskudd til det eksisterende samarbeidet mellom NITO, IUG Norge og IUG, fortsetter Sørlie.

IUG Norge - NITO Master med Mening Program

- Vi er veldig glade for å fornye avtalen med NITO og deres engasjement for ingeniører som bryr seg om verden, sier Marianne Nilsen Sturmair, daglig leder i IUG.

Master med mening, hus og bil i felt, illustrasjonsfoto: IUG

- Master med Mening-samarbeidet er et konkret tiltak for å øke kunnskap hvor dagens studenter får mulighet til å skrive en bistandsrettet masteroppgave, engasjere seg i samfunnsrelaterte problemstillinger og bidra med praktisk fagkunnskap fra sitt studium til en mer bærekraftig verden. NITO-studenter ved NTNU, NMBU, OsloMet og Universitetet i Agder (avd. Grimstad) kan søke om MmM 2020. Jeg oppfordrer alle til å følge med på www.iug.no hvor utlysningen legges ut i starten av mars, sier hun.

Lær mer om IUG

Lær om Master med Mening

Bli studentmedlem i NITO

Medlemskapet koster 350 kroner for hele studieperioden, og gir deg mange medlemsfordeler.

Bli medlem nå

Bli medlem i NITO 

Gjør som over 93.000 andre ingeniører og teknologer. Med gode medlemsfordeler får du mer å rutte med i hverdagen.

Ordinær fagforeningskontingent er fradragsberettiget. Du kan trekke fra inntil kr. 3850,- i din skattepliktige inntekt.

Bli medlem i dag

Publisert: Sist oppdatert: