Gå til innhold
Per Olav Apalnes holder på med digital undervisning fra hjemmekontoret. Foto: Privat
2020

- Et prakteksempel på digital undervisning

Slik beskriver kursdeltakerne det nylig gjennomførte prosjektlederkurset i regi av NITO og USN (Universitetet i Sørøst-Norge). NITO jobber iherdig for at du som medlem skal kunne gjennomføre din planlagte kompetanseheving også i denne spesielle tiden.

Koronaviruset har ført til at NITO har måtte avlyse alle kurs og arrangementer. NITO har derfor styrket sin satsning på nettkurs og digitale løsninger som streaming, for å opprettholde de gode tilbudene til medlemmene. 

- Det er når slike hendelser som vi står midt oppe i nå man virkelig ser nytten av de digitale løsningene vi har. Tirsdag 17. mars og onsdag 18. mars gjennomførte vi for første gang Grunnleggende prosjektledelse via plattformen Zoom - et digitalt klasserom, forteller foredragsholder Per Olav Apalnes (bildet over).

Dette er Grunnleggende prosjektledelse

Grunnleggende prosjektledelse gjennomføres over tre samlinger som består av to dager hver. Etter deltakelse på alle samlingene og fått godkjent to kunnskapstester får deltakerne tildelt 15 studiepoeng.

Mellom samlingene arbeides det med ulike oppgaver og utarbeidelse av en fagoppgave som leveres på siste samling. Deltakerne får oppfølging og rådgivning av foredragsholder underveis i sin prosess. 

 

- Utrolig spennende kurs

IMG_9711 (2).JPG

IT-ingeniøren Anne Line Kvernmo (bildet) forteller at studiet er en perfekt mulighet for henne å få økt kompetansen og forståelsen ved å jobbe prosjektrelatert.

- Innholdet er utrolig spennende. Studiet i seg selv gjennomføres som et prosjekt, så da får vi testet metodene i praksis. Jeg kan ikke annet enn å berømme veilederen vår Per Olav Apalnes for det engasjementet han klarer å skape, sier hun og fortsetter:

- Han er et fyrverkeri av en person, sprudlende og overraskende, samtidig som han er utrolig strukturert, reflektert og sitter med enorm erfaring innen feltet sitt. Dette gjenspeiler studiet i sin helhet, det er utfordrende, spennende og veldig aktuelt.

brødbilde01.jpg
Slik gjennomførte Per Olav Apalnes onlinekurset i Grunnleggende prosjektledelse. (Foto: Skjermdump) 

På spørsmål om hva hun synes om å gjennomføre et slikt kurs digitalt, svarer Kvernmo at hun først var litt skeptisk til hvordan det skulle gå med over 20 personer i en og samme videosamtale.

- Det viste seg å fungere veldig bra. Vi lærte hva som fungerte og ikke, teknisk sett. Vi har jobbet i fellesskap med forelesninger i virtuelle klasserom, hatt gruppeoppgaver og gruppemøter i mindre virtuelle rom og fremlegg en og en for hele studiegruppen.

- Det har fungert strålende. Veldig tidseffektivt er det også da man slipper å bruke tid på å reise fram og tilbake til studiestedet.

Anbefaler gjerne kurset til andre

11116315_10155464968545066_6262231313212575200_n.jpgNikko Segersteen (bildet) jobber til vanlig som prosjektleder for Malthe Winje Automasjon, og får ofte muligheten til å få faglig påfyll. Kurset Grunnleggende prosjektledelse, som arrangeres i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge (USN), anbefaler han varmt til andre som driver med prosjektledelse.

-  Måten Apalnes gjennomførte onlinekurset på vil jeg si er eksemplarisk og kunne ikke blitt gjennomført på noen bedre måte. Han er godt forberedt, kunnskapsrik og legger opp til praktiske oppgaver som er tilsvarende det man vil oppleve "i det virkelige liv", sier Segersteen.

- Noen tekniske utfordringer vil det jo alltids være, men Apalnes var løsningsorientert. Om det skulle være noe, så er det nok kaffepraten og nettverksbygging i pausene man savner, skyter han inn.

Ser på digitale løsninger for kurs

Seniorrådgiver i NITO, Anne Dyve, forteller at det for NITO er det viktig å satse digitalt og opprettholde i størst mulig grad kurs for medlemmene.

- Selv med en krevende situasjon i samfunnet, og verden forøvrig, er det viktig for NITO Kompetansesenter å opprettholde tilbudet til våre medlemmer. Det jobbes derfor hardt i disse dager med å få opp digitale løsninger slik at kurs innen prosjektledelse, og andre, kan gjennomføres.

Nettkurs

Publisert: Sist oppdatert: