Gå til innhold
Verdenskart med fly på. Foto: Shutterstock/Tryg
2020

Koronavirus og reiseforsikring: Tryg om reiser til utlandet

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det blir derfor norgesferie på de fleste av oss i sommer. Men hva med reisen til utlandet som allerede er bestilt?

(OBS! Artikkelen er oppdatert 5. mai kl. 11. På grunn av situasjonen må endringer påregnes.)

NITO Reiseforsikring og situasjonen med koronavirusutbruddet

Kan jeg avbestille? Får jeg noe igjen på forsikringen? Hva om jeg blir smittet og satt i karantene på reise? Gjelder forsikringen om jeg reiser til land som har åpnet opp grensene etter koronapandemien selv om reiser frarådes av UD?

Se Trygs nettside om koronaviruset og reiseforsikring

 

NITOs forsikringssenter og vår forsikringspartner Tryg Forsikring får daglig henvendelser fra NITO-medlemmer som er usikre på hvordan håndtere sine reiseplaner.

Ole IrgensTryg er leverandør av NITO Reiseforsikring. Trygs kommunkasjonssjef, Ole Irgens (bildet), gir her noen svar som vil være nyttige for de som har NITO Reiseforsikring.

Avbestilling av planlagt reise

Mange forbereder seg nå på norgesferie og mange lurer på hva de skal gjøre med bestilte utenlandsreiser.

- Tryg dekker avbestilling av reiser til utlandet så lenge Utenriksdepartementet fraråder reise på avreisetidspunktet. Dersom du skal avbestille, må du først ta kontakt med reiseselskap, flyselskap og hotell for å sjekke hva som refunderes. Forsikringen vil kunne dekke det resterende.

- Videre dekkes avbestilling dersom du er syk og dersom du er satt i karantene av lege og har legeerklæring på dette, sier han.

- Men ikke alle avbestillinger gir rett til erstatning. Har du kjøpt reise etter at UDs reiseråd tredde i kraft får du ikke dekket avbestilling dersom reiserådet fremdeles gjelder, understreker Irgens.

Innenlands reiser dekkes ikke

Reiseforsikringen dekker ikke avbestilling av innenlandsreiser, heller ikke dersom dette skyldes et arrangement som er avlyst på grunn av smittefare. Dette blir et forhold mellom deg og arrangør.

Følg reiserådene fra UD

- På UDs nettsider finner du land med reiseråd. NB! Dersom man likevel reiser til et land der det er utstedt reiseråd, vil reiseforsikringen ikke gjelde.

- Da er man på egenhånd, og må selv betale alle utgifter som forsikringen ellers ville ha dekket. Dette fraråder vi selvsagt på det sterkeste, sier Irgens.

Ha alltid gyldig reiseforsikring

- Når slike situasjoner oppstår som det vi nå opplever med koronaviruset, er dette en god påminnelse om viktigheten av å ha gyldig reiseforsikring, sier Irgens. NITO Reiseforsikring skal være blant de beste på markedet. Den har Trygs beste vilkår og er spesialtilpasset NITO-medlemmer og gjelder reiser på opptil 90 dager sammenhengende.  

Hva om jeg blir syk på reise og tror at jeg er smittet av koronaviruset?

Om du er på reise og blir syk må du kontakte lege der du befinner deg. Det enkelte land har egne retningslinjer for koronasmitte. Antakelig skal du ringe i stedet for å oppsøke legekontor direkte.

Koronasmittet og satt i karantene på reise?

Har du NITO Reiseforsikring kan denne dekke uforutsette ekstrautgifter i tilknytning til sykdom. Her er det vanlige vilkår som gjelder.

- Dersom du blir pålagt karantene fra offentlig helsevesen regnes dette som sykdom selv om man ikke har fått påvist sykdom enda, og avbestillings-/reiseforsikring gjelder, sier Irgens. - Det er da viktig å vite at du må fremlegge dokumentasjon på pålagt karantene fra lege. 

Forsikringen kan dekke sykehusopphold eller ekstra hotellovernattinger. Kontakt Tryg for mer avklaring rundt dette når dette er et faktum.

Har du NITO Reiseforsikring, er på reise og trenger assistanse, kan du også ringe direkte til Tryg Alarm på +4755171001. Dette for klarering av hvor du kan få behandling og hvordan evt. hjemtransport ved sykdom kan foregå.

Koronavirus: Rettigheter ved karantene og permitteringer

Koronastengte skoler og barnehager: Får jeg lønn om jeg må være hjemme med barna?

Dekker ikke tapt arbeidsfortjeneste

- Når det gjelder karantene etter hjemkomst og tapt arbeidsfortjeneste og man ikke har en arbeidsgiver som dekker det, er dette noe som ikke dekkes av reiseforsikringen. NAV vil være instansen som kan svare ut mer rundt dette, sier Irgens.

Tryg følger situasjonen tett. - Om du har flere spørsmål kan NITO-medlemmer ta kontakt med Tryg på telefon 56915547 eller chat slik at vi kan gi deg oppdatert informasjon, sier Irgens. 

- Viktige strakstiltak i regjeringens krisepakke

Se Trygs egen nettside om koronaviruset

NITO og koronaviruset: NITO avlyser alle kurs og arrangementer

Er arrangement du skulle delta på avlyst på grunn av korona?

Tryg Legehjelp inkludert i ditt NITO-medlemskap

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet, også når du er i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få resept på medisiner, korte sykemeldinger og henvisning til spesialist
  • Spar tid og penger ved å unngå unødige legebesøk
  • Ektefelle/samboer og hjemmeboende barn kan også ringe og få hjelp

Tryg Legehjelp må aktiveres på Min side hos Tryg. Gjør det nå - du vet ikke når du trenger hjelp.

aktiver Tryg Legehjelp på tryg.no

NB! Har du vært innlogget på Min side hos Tryg tidligere, er tjenesten allerede aktivert.

Er du riktig forsikret? Få en gjennomgang av dine forsikringer

Opplysningene du registrerer lagres og benyttes kun for at NITO eller Tryg Forsikring kan følge opp din henvendelse. Se NITOs personvernerklæring for mer informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.

NITOs forsikringssenter

Forsikringssenter_smalt.jpg

Reiseskade på ferie?

Få raskere behandling ved å melde skaden din på nett.

Meld skade til Tryg

Ring Tryg 91504040

Publisert: Sist oppdatert: