Gå til innhold
Thina Saltvedt foran skjerm.
Bærekraftsanalytiker Thina Saltvedt utfordret ingeniørene på NITOs tariffkonferanse.
2020

Lønn, økonomi og bærekraftig framtid: Muligheter for norske ingeniører

Grønt skifte og lønnsforhandlinger, hva betyr det egentlig? Hvordan ta miljøsaken på alvor? Nordeas bærekraftsanalytiker Thina Saltvedt er blant dem som utfordrer ingeniørene.

Se video/stream nederst i saken.

Hvordan står det til med verdensøkonomien? Hvordan påvirker investeringer verden i en mer klimavennlig retning? Kan også lønnsforhandlinger være “grønne”? 
 
På NITOs tariffkonferanse 2020 legges planene for lønnsoppgjøret for alle avtaleområder. Før de strategiske møter for avtaleområdene sto på dagsorden, ble deltakerne utfordret og inspirert på ulike temaer.
 
NITO-president Trond Markussen innledet om den økonomiske situasjonen og hva NITO-medlemmene forventer i lønnsoppgjøret. 

Trond Markussen tariffkonferansen 2020.jpg
NITO-president Trond Markussen.

Nordeas finansanalytiker Thina Saltvet har gått fra å være oljeanalytiker til å være bærekraftsanalytiker. Hun utfordrer ingeniørene til å helt konkret bidra til mer bærekraftige løsninger og bidra til en mer sirkulær økonomi.  
 
I sitt foredrag ga Saltvedt deltakerne det store økonomiske verdensbildet og viste til en rekke eksempler på hvordan selskaper investerer og bruker sin makt til å bidra til en mer sirkulær økonomi. Hun snakket om behovet for kompetanseendring og alle mulighetene endringene gir for Norge og for ingeniører. 

- Redd både klimaet og egne jobber 

Se stream fra åpningen av tariffkonferansen. Her hører du også NITO-presidenten og Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor. 

Trine Lise Sundnes.jpg
Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor. 

Budskapet til Sundnes er å redde klimaet og egne jobber. Sundnes har helt konkrete forslag på hvordan gjøre norsk arbeidsliv mer bærekraftig. Hun delte flere tanker blant annet om hvordan jobbreiser i Norge kan foregå, om arbeidsgivers påvirkning om hvordan vi reiser til og fra jobb, om vegansk mat på arbeidsplassene.

Petter Teigen Tariffkonferansen 2020.jpg
Petter Teigen, seniorrådgiver i NITOs samfunnspolitiske avdeling.

Tariffkonferansen 2020: Store forventninger inn i lønnsforhandlingene

Følg lønnsoppgjøret

NITO og koronaviruset: NITO avlyser alle arrangementer som omfatter helsepersonell

Alle temasider om lønn og arbeidsliv (A-Å)

Aktuelle saker om lønn og arbeidsliv


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: