Gå til innhold
Gruppe med barn fra Hundsund ungdomsskole sammen med Kronprins Haakon på Andøya space center.
Denne gruppa fra Hundsund ungdomsskole fikk møte Kronprins Haakon på Andøya space center. (Foto: NAROM)
2020

Teddynaut-vinnere fikk møte Kronprins Haakon

Åpningen av Spaceship Aurora på Andøya space center ble ekstra spesiell for elever fra Hundsund ungdomsskole.

En storslagen åpningsseremoni med selveste Kronprins Haakon var noe av det Teddynaut-vinnere fikk oppleve 5. mars på Andøya.

Les også: Disse vant tur til Andøya space center

- Jeg synes det er utrolig flott å høre om hvordan dere har fått til Spaceship Aurora. Jeg gleder meg til å se det. Jeg blir inspirert av å være sammen med dere, for jeg synes dere får til så mye bra. Og så tenker jeg at hvis man skal få til noe bra, er det lurt å sikte mot stjernene. Og det gjør dere. Gratulerer med dagen, sa Kronprins Haakon.

Etter åpningen fikk de stolte og flinke elevene Erik Aleksander, Andreja, Heidi-Victoria, Celma, Storm og Adrian fra Hundsund ungdomsskole i Bærum presentere sitt vinner-prosjektet: «Påvirker trykket i luften øret ditt?».

- De snakket om realfag, og var stolte over det de hadde vært med på, forteller avdelingsleder NITO Nordland, Gisle Lømo Stensvold.

Arne Hjalmar Johansen, daglig leder ved NAROM, understreket at samarbeidet med NITO har vært avgjørende for konkurransen.

001.jpg
Arne Hjalmar Johansen, daglig leder ved NAROM, og H.K.H. Kronprins Haakon. (Foto: Gisle Lømo Stensvold.)

Dette er Teddynaut

Droneeksperimentet med Teddynaut, NAROMs lille maskot, er en pilot for en forskningskonkurranse for barn og unge i hele Norge. Målet med prosjektet er å øke interessen for teknologi blant barn og unge, og gi dem en innføring i den vitenskapelige metoden. 

Publisert: Sist oppdatert: