EUvsVirus hackaton: Hør podcast med vinnere  

Over 20.000 deltok i mer enn 2000 prosjekter i EU-kommisjonens hackathon mot virus våren 2020. Deltakerne arbeidet sammen virtuelt med løsninger på utfordringer knyttet til koronapandemien.

Den nordiske forening for ingeniører, ANE, delte ut en pris i studenterkategorien for fjernarbeid. Prisen ble vunnet av et team fra blant annet Kypros, Ecuador og Holland. App-en de laget heter Mentor.me.

I podcasten Techtopia hører du mer om prosjektet. Medvirkende: Inese Podgaiska (generalsekretær, ANE), Trond Markussen, (formann i ANE og NITO-president), og Gleb Podorozhny og David Chiriboga Gaibor (fra Mentor.me).

 

Se resultater og alle hackatonvinnere

EUvsVirus, et paneuropeisk non-profit online hackathon, ble arrangert 24.-26. april i regi av EU-kommisjonen med hjelp fra europeiske land lokalt. Mer enn 20.000 skal ha deltatt, fordelt på mer enn 2000 prosjekter.

Trond med tommel listefoto.jpg- Vi kjemper alle med den samme utfordringen. Det er sammen og gjennom prosjekter som EUvsVirus vi kan finne løsninger på problemer som har oppstått på grunn av koronapandemien, sier NITO-president Trond Markussen (bildet). Han deltok i juryen i hackatonkonkurransen.

- Ingeniører og teknologer har viktige roller under koronakrisen. De sitter på et hav av kunnskap. Jeg er glad for de mange kreative løsningene som har kommet ut av dette opplegget, sier Markussen.

- Det har vært spennende å få innblikk i en del av prosjektene. Nå gratulerer vi vinnerne og håper at løsningene vil bli satt ut i livet og at det vil bli som en hjelp i mange ulike situasjoner. 

Flere norske deltakere

Det er vinnerprosjekter med norske deltakere under flere prosjektområder:

  • Business Continuity: Efficient team work
  • Remote Working & Education: Efficient remote working
  • Digital Finance: Speed-up distribution of financial support, og i kategorien Other.

Oversikt nordiske vinnere i EUvsVirus

Løsninger på global krise

Brainstorming og formalisering av løsninger skjedde før selve hackathonet. Temaene spente over områdene helse, opprettholdelse av bedrifter for å unngå konkurs, sosialt og politisk samhold, digitale løsninger for hjemmekontor og utdanning i hjemmet og finans.

Initiativet ble støttet av organisasjonen The Association of Nordic Engineers (ANE), som NITO er en del av.

Begrepet Hackathon er en sammenslåing av de to ordene “hacking” og “marathon”. Hacking er her en annen type programmering, ikke datakriminalitet. Konseptet har sin opprinnelse i USA og har en form som har mange likhetstrekk med en design-sprint.

Se mer om opplegget og en komplett liste over utfordringene med mer på EUvsVirus sine nettsider.

Se video fra hackathonet her.