Gå til innhold
Malene Svensli stiller til valg som regionsansvarlig i NITO Studentene.
Malene Svensli stiller til valg som regionsansvarlig i NITO Studentene.
2020

- Lokallagene gjør en svært viktig jobb

Malene Svensli fra Meisalstranda vil få flere jenter til å velge teknologi- og realfag, men mener kjønnspoeng ikke er løsningen. Nå er hun klar for å bli regionsansvarlig i NITO Studentene.

Utdanning: Digital forretningsutvikling på NTNU i Trondheim, andre året.
Verv: Regionsansvarlig.

Malene Svensli har vært medlem i NITO Studentene siden 2015. I 2016 ble hun aktiv i lokallaget til NITO Studentene NTNU Trondheim. Nå er hun klar for nye utfordringer.

Samarbeid på tvers er nøkkelen

-  Etter lang tid som medlem av lokallagsstyret, er jeg klar for å ta på meg flere utfordringer. Jeg synes det er viktig å knytte god kontakt mellom lokallagene og sentralstyret, og jeg føler meg nå veldig motivert for å bidra til dette, sier Svensli.

Svensli vil jobbe for at det skal være lav terskel for lokallagene å kontakte sentralstyret, dersom de har spørsmål og trenger hjelp.

-  Lokallagene gjør en svært viktig jobb for NITO Studentene med verving og arrangering av aktiviteter og kurs for medlemmer.

- Jeg vil derfor gjerne bidra til at aktivitetene lokallagene arrangerer blir gjennomført på best mulig måte og med stort engasjement gjennom støtte fra sentralstyret, legger hun til.

Hva er din hjertesak?

- Kjønnspoeng ikke er den rette veien å gå for å flere jenter inn på ingeniørstudiene. Det bør legges mer vekt på hvordan man kan engasjere og øke interessen til jentene.

- Økt finansiering av ingeniør- og teknologistudiene er også en viktig sak, da dette øker kvaliteten på studiene. Kanskje vil det kunne bidra til at flere jenter blir interessert og søker.

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: