Å delta på kurs, seminarer og konferanser på nett når du er hjemme er for mange en god måte å fylle ledige dager med innhold og en anledning til å oppdatere sin kompetanse. Likevel er det ikke nødvendigvis slik at du bør sitte i godstolen eller hjelpe barna med skolearbeid samtidig som du prøver å følge med.  

For å få mest mulig ut av digitale kurstilbud anbefaler vi at du:  

  1. Deltar fra et uforstyrret sted 
  2. Slår på webkamera 
  3. Tester oppkoblingen og logger deg inn i god tid 
  4. Ikke faller for fristelsen til å multitaske 
  5. Setter deg mål 

Delta fra et uforstyrret sted 

Vi har alle opplevd møter hvor én av deltakerne sitter med barnegråt, susing fra vinden eller med generelt støyende omgivelser. Når du skal delta på et kurs på nettet, er det viktig at du gjør det du kan for å følge med så uforstyrret som mulig, og ikke minst, at du ikke forstyrrer de andre deltakerne. Derfor skal du også skru av mikrofonen din når du ikke prater.  

Slå på webkamera 

Webkameraet forplikter deg til kurset og viser kursholderen og de andre at du er til stede. Skru det på, selv om kvaliteten skulle være dårlig, eller du ikke rakk å rydde før kursstart. 

Test oppkoblingen og vær klar i god tid 

Pass på at du har god wifi-dekning der du sitter og at du får lastet ned eller kjørt programmet kurset arrangeres i på din PC. Noen ganger er det best å bruke nettleseren, andre ganger må du laste ned en klient for å bli med på kurs. 

Vær sikker på at du har all informasjonen du trenger for å koble deg på, og test at det fungerer minimum et kvarter før kurset starter. Kanskje blir du kjent med noen andre som gjør det samme? 

Ikke fall for fristelsen til å multitaske 

Facebook, Snapchat, Tinder, VG, Messenger, kabal, World of Warcraft, oppvaskmaskinen, tommelkrig med samboeren, osv. Alt er en distraksjon. Dersom du ønsker å få et reelt utbytte av et kurs på nett, anbefaler vi at du motstår fristelsen til å multitaske. Fokuser på kurset, ta eventuelt notater, og sjekk heller Snapchat i en av pausene. 

Sett deg et mål for hvordan du skal bruke det du lærer 

Dette gjelder uansett om du skal på et virtuelt eller fysisk kurs. Hva ønsker du å oppnå? Sett deg et mål for hva du ønsker å lære, og hvordan du skal bruke det senere.