Gå til innhold
2020

Webinar om europeiske tilnærminger til dataovervåking og sporing i lys av Covid-19

Torsdag 23. april kl. 14-15 inviterer den nordiske sammenslutningen av ingeniørorganisasjoner ANE til webinar om dataovervåking og sporing knyttet til koronapandemien.

Påmelding webinar

Bruken av biometrisk teknologi og posisjonsdata for kontaktsporing er blitt introdusert som et midlertidig tiltak for å bekjempe Covid-19-virus over hele kloden. Selv om det ikke er noen tvil om at teknologi og datadrevne beslutninger kan redde liv ved å levere viktig informasjon, blir spørsmålene om våre menneskerettigheter og personvern helt avgjørende i dagens situasjon.

Unntakstilstand gir eksepsjonelle tiltak

Tilnærmingene og verktøyene er blitt implementert veldig raskt, ettersom unntakstilstanden gjør at myndighetene kan utføre eksepsjonelle tiltak.

Det er nødvendig å diskutere de forskjellige landenes tilnærming og hvordan dette påvirker demokratiske prosesser, våre verdier og rettigheter. Diskusjonen er også nødvendig for å belyse langsiktige perspektiver om ansvarlig distribusjon av ny teknologi.

Listebilde Trond.jpg

Paneldeltakere:

  • Irina Shklovski, professor i kommunikasjon og databehandling, Københavns universitet. Irina jobber på tvers av mange fagdisipliner, med fokus på etikk innen teknologiutvikling, informasjonssikkerhet, sosiale nettverk og relasjonspraksis. Prosjektene hennes tar for seg ansvarlig teknologidesign, styring av data, avsløring av informasjon online, bruk av selvsporende teknologier, datalekkasje på mobile enheter.
  • Christel Schaldemose, dansk politiker og medlem av Europaparlamentet (MEP) fra Danmark. Hun representerer Socialdemokratiet. Hun er medlem av komiteen for det indre marked og forbrukerbeskyttelse (IMCO) som arbeider med digitalisering og AI.
  • Trond Markussen, president i NITO og i ANE. Tidligere eier av selskapet som har ansvaret for godkjenning av elektroniske produkter. Han er dataingeniør.

Meld deg på webinaret

Publisert: Sist oppdatert: