Gå til innhold
2020

Telenor med gratis kurs for permitterte og arbeidsledige – andre selskaper oppfordres til å gjøre det samme

Arbeidstakere som har mistet jobben på grunn av koronapandemien har nå mulighet til å ta kurs som gir diplom blant annet fra Telenor Academy. Telenor og NITO er blant flere som står bak initiativet #delingsdugnad. Det er begrenset antall plasser, så her gjelder det å søke raskt.

Harald Stavn hjemmekontor web.jpgTelenor, Skanska, Digital Norway, DNB, NorgesGruppen, Posten, Manpower, NHO, Negotia og også NITO går sammen for en delingsdugnad for permitterte. Bedrifter oppfordres til å dele relevante læringsressurser og gi et viktig bidrag til den felles dugnaden samfunnet vårt står midt oppe i.

- NITO jobber for at alle medlemmer fortløpende skal få tilbud om kompetanseheving. I Telenor har vi blitt enige med ledelsen om
«40 hour challenge», der alle ansatte setter av 40 timer i året for kompetansejustering, forteller NITO-tillitsvalgt Harald Stavn i Telenor (bildet, fra hjemmekontor).

Unikt tilbud

- Det har utløst mange nettbaserte kurs i Telenor-systemet som normalt kun Telenor-ansatte benytter seg av. Telenor vil støtte norske arbeidstakere som har blitt sagt opp eller permittert som konsekvens av koronasituasjonen, sier han. Trond Markussen skriver web.JPG- Telenor vil dele sine læringsprogrammer med andre arbeidstakere i Norge.

- Det synes jeg er flott, og viktig at dette også kommer permitterte og arbeidsledige NITO-medlemmer tilgode. Og så håper jeg andre konsern med nettbaserte kurs følger opp dette initiativet og gjør det samme, sier Stavn.

- Dette er et godt og nyttig initiativ, sier NITO-president Trond Markussen (bildet).

- Jeg håper andre bedrifter følger etter, i dugnadens ånd. Og det er det allerede, sier Markussen. - Ulike gratis kurs og opplæringspakker er presentert på en felles nettside. Her vil det helt sikkert komme flere tilbud i dagene som kommer. Dette bør permitterte og arbeidsledige NITO-medlemmer benytte seg av.

Markussen minner om at NITO også har en rekke kurs, flere av disse er gratis eller sterkt  rabattert.

Kompetanseheving for permitterte og arbeidsledige

Kvalifiserte søkere får tilgang på et utvalg av Telenors interne læringsprogrammer. Per nå gjelder dette:

  • Automation & Process
  • Data & Analytics
  • Cyber Security
  • Agile Way of Work
  • Digital Marketing

Få gratis tilgang på Telenors kurs

Se alle programmer i delingsdugnaden

Spørsmål om tilbudet fra Telenor rettes til .

Nyttig på din CV

De som gjennomfører programmene fra Telenor vil motta en diplom fra Telenor Academy og vil dermed også kunne legge til en Telenor Degree (basic level) på sin CV. Dette vil være bra i forbindelse med jobbsøking.

I første omgang tilbys dette til et begrenset antall personer. Søknadene vurderes og godkjennes fortløpende.

Telenor Academy Foto Telenor.JPG

Delingsdugnaden ble offisielt åpnet 13. mai kl. 9. Her deltok blant andre forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim og NITO-president Trond Markussen. Se opptak av stream:

Se også om delingsdugnaden på TV2 God morgen Norge

Se også kurstilbudet fra NITO

NITO har et bredt utvalg av kurs og arrangementer, mange av dem som nettkurs. For tiden tilbys utvalgte nettkurs med 50 % rabatt.

Se hele NITOs kurstilbud

Finn ditt kurs:

NITO arrangerer en rekke ingeniør- og teknologifaglige kurs. – Hvilke kurs vil du delta på?

Se også:

Aktuelle saker om koronasituasjonen


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: