Norge trenger flere ingeniører. For å vekke realfaginteressen hos barn og unge får nå enda flere tilbud om sommerskole med forskning, teknologi og realfag. 

- Skal vi løse klodens klimautfordringer og sikre god helse, trygg mat og vann til alle, må vi satse på teknologi. Da trenger vi flere som ønsker å utdanne seg innen disse fagene. Og ikke minst er det spennende og gøy å utforske naturen på denne måten, sier Lein.

Sommerlab på Gjøvik

Kunne ditt barn tenke seg å lage eksplosive såpebobler, smykke med eget DNA eller kanskje koble elektriske motorer? Sommerlab er en sommerskole for barn som skal opp i 5.–7. klasse til høsten. Kurset arrangeres over fem dager i sommerferien. Norge trenger flere ingeniører. For å vekke realfaginteressen hos barn og unge er NITO med på å gi flere tilbud om sommerskole med forskning, teknologi og realfag.

På Gjøvik har Vitensenteret Innlandet og Forskerfabrikken valgt å samarbeide om et slikt sommerskoletilbud. NITO synes dette er så bra og gir derfor en ekstra støtte til prosjektet. Nå får barn og barnebarn av NITO-medlemmer 300 kroner i rabatt på kursene.

Påmelding uke 26 

Påmelding uke 32 

Påmelding uke 33  

NITO håper flere Vitensentre rundt om i landet blir inspirert av dette og senere inngår lignende samarbeid.

Vitensenteret og Forskerfabrikken vet at barn er nysgjerrige. Men de vil gjøre en innsats for at barn skal fortsette å være nysgjerrige og stille spørsmål. De har lang erfaring i å arrangere forsker- og realfagskurs for barn og ungdom.

Vitensenteret Innlandet er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som jobber for at barn skal bli mer interessert i realfag gjennom morsomme og inspirerende fritidskurs og sommerskoler.

Smitteverntiltak

På alle kurs iverksettes smitteverntiltak. Det vil for eksempel være gode rutiner for håndvask. Barna skal ha en skikkelig kul sommeropplevelse, hvor de kan eksperimentere, forske og ha det gøy – samtidig som de kommer sunne og friske hjem igjen.

Se smittevern- og koronatiltak på Sommerlab 2020

sommerskolen-forskerfabrikken-listefoto.jpg