Trond Markussen.jpg- Vi har passert nok en milepæl. Én ting er at vi kan kose oss med et lite ordspill, NITO/92, men det viktigste er at NITO vokser.

- Jeg tror ingen av oss drømte om å bli så store da vi under kongressen i 2003 feiret medlem 50.000, sier president i NITO, Trond Markussen (bildet) og ønsker Mamedova velkommen til Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer.

Mener det er en selvfølge å være organisert

Vi møter Mamedova (27) på jobben hennes i en pause. Koronasituasjonen fører til hektiske dager på Volvat medisinske senter i Oslo, så et lite avbrekk er velkomment.

- Jeg meldte meg inn i NITO for å sikre mitt arbeidssted og for å beskytte våre rettigheter som ansatte. Vi er per i dag ikke organisert og mangler tariffavtale, men nå skal jeg stille opp som tillitsvalgt med ønske om å åpne bedriftsgruppe.

Mamedova har jobbet som bioingeniør siden 2017, har en bachelorgrad som bioingeniør fra universitetet i Agder og tar nå steget videre med en master i biomedisin ved siden av sin faste stilling.

- At jeg ble medlem nummer 92.000 er jo ekstra stas, sier Mamedova med et stort smil om munnen.

Leman Mamedova med kollega.jpg
Leman Mamedova (til venstre) fikk både blomster og hilsen fra NITO-president Trond Markussen og generalsekretær i NITO, Steinar Sørlie i anledningen. Her med sin bioingeniørkollega Dora Therese Horne.

Slik etableres en bedriftsgruppe

NITO sikrer dine rettigheter og gir gode medlemsfordeler

Når ingeniører og teknologer blir medlem i NITO, kommer de til en stor organisasjon som har muskler til å hjelpe medlemmene, gi dem trygghet i hverdagen og arbeidslivet og møter en organisasjon som utvikler nye tjenester og tilbud for medlemmene. 

Mamedova kjenner seg igjen i dette.

- Gode medlemstilbud, raske svar på det man lurer på som arbeidstaker, og ikke minst at man føler seg hørt og respektert gjorde at jeg valgte å melde meg inn i NITO.

- Størrelse henger sammen med tyngde og gjennomslagskraft. Vi merker det godt når vi, på vegne av medlemmene, forhandler fram gode bank- og forsikringstilbud, sier NITO-presidenten.

Markussen peker også på at NITO blir i økende grad lyttet til av myndighetene i spørsmål som betyr mye for medlemmene generelt eller for enkelte medlemsgrupper.

- I vår fikk vi for eksempel gjennomslag for at ledigmeldte medlemmer kan ta kompetansegivende utdanning og samtidig beholde dagpengene. Her betyr selvfølgelig størrelsen på organisasjonen mye, men i kombinasjon med langsiktig og godt arbeid fra tillitsvalgte og ansatte.

Bioingeniør er et godt valg – flere bør bli bioingeniør

27-åringen ønsker å avslutte med en oppfordring til andre som synes det er spennende å lære om hva som skjer i kroppen på cellenivå, er nysgjerrige og vil hjelpe andre mennesker:

Leman Mamedova jobber.jpg
Som bioingeniør føler Leman Mamedova at hun bidrar til samfunnet på en god måte som hjelper andre.

- Bli bioingeniør. Det beste med jobben min er at vi hjelper mennesker å få rede på hva som feiler dem, hva de mangler i kroppen, og hvorfor noe eventuelt er galt. Som bioingeniør gjør du en kjempeviktig jobb. Om du vil være en problemløser og hjelpe andre er bioingeniøryrket noe for deg.

Slik blir du NITO-medlem

Prøv NITOs fordelskalkulator

Hvordan bli bioingeniør