Gå til innhold
Utvalgte bilder fra Instagram med emneknaggen #nitosommer20.
Utvalgte bilder fra Instagram med emneknaggen #nitosommer20.
2020

Mange flotte bilder i NITOs sommerkonkurranse

I sommer delte folk bilder av store og små ting ingeniører har hatt en viktig rolle i å bygge. Det ble mange flotte bilder med emneknaggen #nitosommer20 på Instagram.

NITO oppfordret folk til å dele bilder av det de mener er ingeniørkunst i sommer. Som for eksempel kraftstasjoner, droner eller finurlige rariteter. For å delta i konkurransen, måtte man dele et bilde av noe ingeniørrelatert med emneknaggen #nitosommer20 på Instagram. 

Vinnerbildet 

Vinneren av konkurransen er NITO-medlem Linda Salte. Bildet ble tatt ved Jonsknuten i Kongsberg. Salte får en flott Osprey-sekk som premie i posten. 

- På bildet står jeg på Branntårnet med Jonsknuten hovedsender i bakgrunn, forteller Salte.

- En kollega og jeg jobbet i Kongsberg Teknologipark den dagen og hadde planlagt å ta den populære fjellturen etter jobb. På toppen er det en fantastisk panoramautsikt over byen, legger hun til.

34b55d42-bf6f-4528-adfd-d89e2e2106bc.JPG
NITO-medlem Linda Salte på Branntårnet med Jonsknuten hovedsender i bakgrunn. 

Se emneknaggen #nitsommer20 på Instagram for flere flotte bilder. 

- Ekte ingeniørkunst

- Jeg mener dette er ingeniørkunst. Knutetårnet som det kalles, er en teknisk installasjon som har voktet bergstadens høyeste punkt siden 1961. Jonsknuten hovedsender har sendere for blant annet FM- og DAB-radio, TV, GSM og helseradio.

Visepresident i NITO, Kjetil Lein, var med på å kåre vinnerbildet. Lein mener bildet illustrerer ingeniørkunst på sitt beste.

- Bildet kombinerer gammel og ny ingeniørkunst, og det synes jeg er artig. Fra 1961 har den tekniske installasjonen stadig blitt fornyet i takt med den teknologiske utviklingen. En morsom kuriositet er at fundamentet ble etablert som branntårn allerede i 1913. Mange branntilløp har blitt varslet fra tårnet som var i bruk fram til 1968, sier Lein.

Dette var vilkårene for konkurransen

dronemann listefoto GettyImages.jpg

Rundt omkring finner vi store og små ting som ingeniører har hatt en viktig rolle i å bygge. Det kan være kraftstasjoner, droner, kanaler, tømmerrenner, vindmøller eller finurlige rariteter. Det er mye som kan kalles ingeniørkunst og som kan tas bilde av. Det kan også være en ingeniørrelatert aktivitet du driver med, slik som droner for eksempel. 

Vi spør: Hva fascinerer deg på din vei der du ferdes i sommer? 

Slik gjør du det

  1. Ta bilde av noe ingeniørrelatert. Vær kreativ, finn en spennende vinkel eller kanskje et close-up nærbilde av det du møter på din vei, eller ta bilde av noen som gjør en aktivitet.

  2. Del ditt bilde på Instagram. Bruk emneknakken #nitosommer20. NB! For at juryen skal se bildet ditt må du ha en åpen profil på Instagram.


Osprey-sekk.JPGDel bildene innen 31. august for å være med i konkurransen.

 

En jury kårer det de mener er det beste bildet. Er du den heldige, får du en flott Osprey-sekk tilsendt i posten som premie.

NITO forbeholder seg retten til å dele vinnerbildet i sine kanaler.

Se også: Norgesferie med god reiseforsikring

Vi ønsker deg en god sommer!

Sjekk hva du kan spare på å være NITO-medlem

Prøv fordelskalkulatoren

Aktuelle saker om dine medlemsfordeler

Jente med sekk .Foto: Shutterstock

NITO Reiseforsikring

Reiseforsikring er smart å ha, også i Norge. Du trenger ikke være på alpetur eller sydentur for å...

Publisert: Sist oppdatert: