1. Koronavirus: Rettigheter ved permittering

En del arbeidstakere vil under koronapandemien bli permittert som følge av arbeidsmangel. Vi tar deg gjennom de viktigste punktene og endringene i permitteringsreglene.

2. Det vanskelige lønnsoppgjøret 2020

Lønnsoppgjøret i 2020 blir annerledes enn alle år tidligere. Oppgjøret ble utsatt da korona rammet landet i mars. Oppgjøret i frontfaget endte på 1,7 prosent. Så hva skjer nå med resten? NITOs forhandlingssjef Knut Aarbakke forklarer.

Les saken: Det vanskelige lønnsoppgjøret 2020

3. Dine ferierettigheter i koronasituasjonen

- Mange opplever usikkerhet om regler knyttet til ferie i situasjonen vi er i. NITO får spørsmål blant annet om hvordan ferieregelverket er når man blir permittert, sier Malin Endresen Rogne, advokatfullmektig i NITO. Advokatene gir deg svaret.

Les saken: Dine ferierettigheter i koronasituasjonen

4. Brudd i forhandlingene mellom NITO og NHO: 20.500 ingeniører kan bli tatt ut i streik

Norges største ingeniørorganisasjon, NITO, har brutt forhandlingene med NHO. Forhandlingene omfatter ingeniører som jobber i industrien og andre deler av privat sektor. Det blir mekling 16. og 17. november. Kommer ikke partene til enighet der, kan inntil 20.500 ingeniører bli tatt ut i streik.

Les saken: Brudd i forhandlingene mellom NITO og NHO: 20.500 ingeniører kan bli tatt ut i streik

5. Tilbake til vanlig kvote omsorgsdager når du har syke barn

Under koronapandemien har arbeidstakere hatt dobbelt antall dager med omsorgspenger, ofte kalt sykt barn-dager. Fra 1. juli er vi tilbake til vanlig kvote, men antall brukte dager i 2020 nulles ut.

6. Koronaviruset og jobben: Se svar på ofte stilte spørsmål

Hva skjer med feriepenger når du er permittert? Og kan du bruke omsorgsdager hvis du ikke vil sende barna i barnehagen eller på skolen? NITO gir deg svar på ofte stilte spørsmål.

Les saken: Koronaviruset og jobben: Svar på ofte stilte spørsmål

7. Slik forhandler du om lønn i ny jobb

Fått ny jobb? NITOs advokat gir tips til hva du skal se etter i kontrakten. Det er ikke bare selve lønna du må være oppmerksom på.

Les saken: Slik forhandler du om lønn i ny jobb

8. God lønnsvekst for ingeniører i 2019

NITOs lønnsstatistikk for privat sektor viser en god lønnsvekst i 2019. Nyutdannede ingeniører har 4 prosent høyere startlønn enn nyutdannede i 2018.

Les saken: God lønnsvekst for ingeniører i 2019

9. Dette får du utbetalt hvis du blir permittert

Perioden arbeidsgiver betaler lønn mens du er permittert ble som del av krisepakken redusert fra 15 til to dager, og staten betaler for de neste 18 dagene. Det er nå klart hvordan disse 18 dagene skal beregnes. Vi tar deg gjennom de nye reglene.

10. Koronasmitte: Snart vil det være mulig å måle hvor mange som har gjennomgått koronavirusinfeksjon

Mange lurer på om hosten og feberen de hadde for en uke eller to siden var koronavirus. Nå er kappløpet i gang om å få gode antistofftester på det norske markedet, slik at vi kan måle hvem som har gjennomgått infeksjonen og muligens oppnådd immunitet.

Les saken: Koronasmitte: Snart vil det være mulig å måle hvor mange som har gjennomgått koronavirusinfeksjon

Se alle aktueltsaker