Gå til innhold
Illustrasjon av trist person. Få psykisk helsehjelp som studentmedlem i NITO. Foto: Getty Images.
Illustrasjon av trist person. Få psykisk helsehjelp som studentmedlem i NITO. Foto: Getty Images.
2021

Få psykisk helsehjelp som studentmedlem i NITO

Kjenner du på ensomhet, prestasjonspress, eksamensstress eller mangel på søvn? Alle disse faktorene kan påvirke din mentale helse. Som studentmedlem i NITO kan du ringe Tryg Legehjelp og få hjelp - helt gratis.

I 2018 slet fire av ti studenter psykisk. Med koronasituasjonen har dette eskalert. Tryg Legehjelp har den siste tiden erfart en økning i antall studenter som kontakter dem og trenger psykisk hjelp.

- Isolasjon, mindre tilgang på sosiale arenaer som forelesninger, kollokviegruppe, venner og familie, gjør at studentene nå har det ekstra tøft, sier Silje Skyttern, studentleder i NITO.

Få hjelp før det er for sent

Tryg Legehjelp forteller om en markant økning i antall studentmedlemmer i NITO som kontakter dem for å få psykisk hjelp. Gjennom Tryg Legehjelp kan studentene få hjelp med å takle milde varianter av angst, depresjon og søvnproblemer.

  • Når studenten ringer Tryg Legehjelp, går de først gjennom en behovsavklaring med sykepleieren som er på vakt.
  • Gjennom samtalen vil sykepleieren avdekke om studenten vil kunne ha god nytte av videre oppfølging. I så fall vil studenten bli kontaktet av en sykepleier med erfaring i kognitiv terapi som vurderer studentens behov for videre hjelp eller behandling.
  • De fleste som kontakter Tryg Legehjelp med psykiske utfordringer har god nytte av det online selvhjelpsprogrammet som tilbys. Programmet består blant annet av øvelser studenten skal jobbe med på egenhånd i kombinasjon med oppfølging i seks uker gjennom 15-30 minutters samtale med sykepleier med erfaring i kognitiv terapi.

Selvhjelpsprogrammet til Tryg Legehjelp er gratis for studentmedlemmer i NITO. 

Få riktig veiledning

- Det online selvhjelpsprogrammet kan ikke behandle tyngre psykiske problemer, men sykepleierne er godt skolert til å håndtere ulike typer problematikk og veileder deg slik at du får riktig hjelp, sier sykepleier Hilde i Tryg Legehjelp.

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: