Julegodt foto Getty Images.jpg

Det har vært nok et krevende og annerledes år for oss alle, og med store prisøkninger på både strøm og mat, så er det mange som kjenner på en økonomisk utrygghet og et ønske om å gjøre gode valg for seg selv og de man er glade i. En tannhelseforsikring gir forutsigbarhet for kostnadene du kan få når du går til tannlegen, og det er til stor hjelp for mange. Jula står foran oss og behovet for å samles med familie og venner og nyte god mat og drikke er trolig like stort i år som tidligere.

Kjøp NITO Tannhelseforsikring til medlemspris

Julemat – tungt for tenner og lommebok

Dessverre er det ofte slik at når folk kommer sammen og spiser god mat, så kan det gå ut over tennene. Julas mat er ingen lettvekter, verken for kropp eller tenner, og mange tenner møter sin overmann nettopp da. Og dessverre er det ikke bare Karius og Baktus som er på ferde. Mye av det vi putter i munnen ser uskyldig ut, men kan få store konsekvenser.

Magne Heitnes.jpg

- Både ribbesvor, nøtter og karamelliserte mandler, pepperkaker og hard sjokolade er ofte årsaken til at tenner skades i julen, kan Magne Heitnes (bildet), daglig leder i Norsk Tannhelseforsikring, fortelle.

- Vi i Norsk Tannhelseforsikring merker en markant økning i nye skadesaker på nyåret, og behandlingsbehovet har ofte oppstått i løpet av julen, sier Heitnes.

Ett tygg er nok …

Det er ikke nødvendigvis de store mengdene som skal til før noe kan skje. Kanskje er vi litt uoppmerksomme fordi vi omsider treffer tanter, onkler, besteforeldre eller barnebarn. Skålene med fristelsene står foran oss, og vi tar en liten bit i ny og ne.

- Det skal ikke så store biten til før en utsatt tann frakturerer eller knekker. Ellers i året er popcorn den store synderen, og den ligger ikke på latsiden i julen heller. Mange tenner har røket på grunn av et upoppet korn – det kan gjøre vondt både i munnen og lommeboka, sier Heitnes.

Et lite, gjenstridig popcorn, eller en bit glinsende ribbesvor kan forårsake behov for alt fra fyllinger og rotfylling til tanntrekking, kroner, bro og implantater, avhengig av skadeomfanget. Her kan tusenlappene fly fort.

Fikk dekket 20.000 kroner

Anders_tannbørste.jpegAnders Simensen og kona Gry Elisabeth har hatt NITO Tannhelseforsikring siden 2018. Gry Elisabeth er ikke NITO-medlem selv, men er medforsikret som familie.

- Vi er veldig fornøyde med forsikringen, og opplever kundeservicen hos Norsk Tannhelseforsikring som veldig god. De er alltid raske og behjelpelige med å svare på spørsmål, også med tanke på avklaringer i forbindelse med forsikringssaker, sier Simensen.

De fire kravene familien har fått dekket i forsikringsoppgjøret hittil er 20.000 kroner.

God tannhelse påvirker hele kroppen

God tannhelse kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer med inntil 27 prosent for menn og 24 prosent for kvinner. Pusse tenner, bruke tanntråd og ta fluor er gode hjelpere i hverdagen, og skulle skaden skje, kan en forsikring være godt for både helse og lommebok.

Les mer og kjøp NITO Tannhelseforsikring