Er det greit å planlegge en reise i vinter eller til våren? Mange kjenner på reiselyst om dagen, reiseselskaper melder om økt interesse. Samtidig som at samfunnet åpner opp hører vi også at koronapandemien fortsatt er på vei mot en ny smittetopp.

Kine Rud Tveter.jpgKine Ruud Tveter (bildet), er én av forsikringsrådgiverne på NITOs forsikringssenter. Hun forteller om stor pågang på telefonen for tiden med spørsmål omkring korona og reiseforsikring.

Tveter sier det er to spørsmål som går igjen:

  • Hva hvis jeg blir smittet før avreise og ikke får reist?
  • Hvis jeg blir syk på selve reisen og ikke får dratt hjem som planlagt, dekkes merutgifter i forbindelse med oppholdet?

Det er Tryg som leverer NITO Reiseforsikring, som svært mange NITO-medlemmer benytter seg av.

- Reiseforsikringen gjelder som før, i alle land der det ikke er utstedt reiseråd fra norsk UD, sier Tveter.

- Det vil si at reiser kan avbestilles på grunn av sykdom, og man har full dekning under oppholdet, også for sykdom som skyldes Covid-19.

- Tryg har en egen informasjonsside om koronasituasjonen som oppdateres kontinuerlig, sier Tveter. - Den tar for seg hva reiseforsikringen dekker under koronapandemien med tanke på planlagte reiser, pågående reiser og avbestilling. Vi råder alle som planlegger en ferie om å sette seg inn i reglene som gjelder.

Oppdatert om korona og reiseforsikring på tryg.no

Tveter understreker viktigheten av å ha reiseforsikring og at den må være kjøpt før du kjøper turen du skal på. - Kommer du i en situasjon der reisen må avbestilles er det altså en forutsetning for erstatning at du har kjøpt reiseforsikringen før du foretar første innbetaling av reisekostnadene. Det er flere som har brent seg på dette.

Hun bemerker også at enkelte land krever en engelsk reisebekreftelse som bekrefter dekning for Covid-19 i forsikringen. Forsikringssenteret i NITO kan sende en slik bekreftelse til medlemmer som trenger dette. For å få det sender du informasjon om avreisedato, hjemkomstdato, samt navn og fødselsdato til de som skal reise til .

Hold deg oppdatert, bruk UDs app «Reiseklar». Her får du lett tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering.

NITO-medlemmer har tilgang på reiseforsikring, og en rekke andre forsikringer, til medlemspris. Som del av servicesenteret i NITO er det et eget forsikringssenter. Her sitter eksperter på forsikringstilbudet for NITOs medlemmer. De svarer på spørsmål om hva det skulle være rundt forsikringene som tilbys. Ta gjerne kontakt for å få en gjennomgang av dine forsikringsbehov.

Mer om NITO Reiseforsikring