Stand på fagforeningens dag med NITO og samarbeidspartnerne Nordea og Tryg forsikring

Etter lønnsforhandlingene i 2018 hos industrikonsernet Lyse AS ville både tillitsvalgte og bedriften få opp organisasjonsgraden. Etter korona tok NITO opp ballen og svaret ble å arrangere fagforeningens dag for alle ansatte på de to største lokasjonene i Stavanger og Sandnes.

Mange muligheter

- Dette var en stor suksess og et godt eksempel på potensialet som ligger i samarbeidet mellom fagforeninger og bedriften. Vi har jobbet med dette siden vi gikk ut av lønnsforhandlingene i 2018 og håper dette kan bidra til at flere organiserer seg, sier Morten Larsen.

Eimund Nygaard, konsernsjef i Lyse og Morten Larsen, konserntillitsvalgt i Lyse og avdelingsstyremedlem i NITO Rogaland
Eimund Nygaard, konsernsjef i Lyse og Morten Larsen, konserntillitsvalgt i Lyse og avdelingsstyremedlem i NITO Rogaland.

Over to dager arrangerte NITO, andre fagforeninger og Lyse fagforeningens dag. Målet var å få flere av de ansatte til å organisere seg og gi informasjon om mulighetene som ligger i å være organisert. NITO hadde stand sammen med samarbeidspartnerne Nordea og Tryg forsikring.

Hvorfor være fagorganisert - hvorfor skal jeg organisere meg?

Håper flere blir inspirert

Lars-Petter Jevnaker som er konstituert regionsjef i NITO Vest holdt kurs om lønnssamtaler i privat sektor for de fremmøtte, både fysisk og på teams. Han håper flere bedrifter og tillitsvalgte lar seg inspirere av arrangementet.

- Det er første gang dette arrangeres hos Lyse og det ble veldige fine dager. Å ha synlige fagforeninger ute på arbeidsplassene er positivt for alle og NITO skal bidra med det vi kan, sier Jevnaker. 

- Jeg håper flere henter inspirasjon fra dette og ser hvilke muligheter som finnes i sin bedrift, legger han til.

Store planer for 2023

- Vi har allerede begynt planleggingen for neste års arrangement. Dette er den norske modellen på sitt beste og vi fikk mange gode tilbakemeldinger som vi tar med oss videre. Vi ser fram til fagforeningens dag i 2023, sier Larsen.