Aamodt listefoto tariff 2023.jpg
Kjell Ola Aamodt, leder for NITO Kommune. 

- Fordi kommuneøkonomien er så stram kan årets lønnsoppgjør bli tøft, sier Kjell Ola Aamodt, leder for NITO Kommune på NITOs sentrale tariffkonferanser 15. mars.

- I det reviderte statsbudsjettet er det usikkerhet rundt hvor høy konsumprisindeksen er, og dermed er det vanskelig å si hvor stort rom vi har til å forhandle lønna vår i 2023. 

- Det aller viktigste er å ha et lønnsoppgjør som gjør at vi kan beholde og rekruttere kompetansen som trengs for å få levert gode tjenester til innbyggerne i kommunene.

- I det sentrale oppgjøret må vi jobbe for å sette fokus på hva utfordringene er for ingeniører som underviser. KS må prioritere disse gruppene i større grad enn de har gjort de siste årene. Dette er veldig viktig for oss.

Lokalt og sentralt samarbeid

Aamodt legger også vekt på at NITO Kommune må jobbe sammen med alle partene i arbeidslivet for å sørge for at kommunene får et godt lønnsoppgjør.

- Vi er nødt til å jobbe sammen lokalt og sentralt for å få ting på plass. Det gjelder den enkelte bedriftsgruppe og avdelingene som må samarbeide for å få til gode forhandlingsprosesser, som gjør at vi får reelle forhandlinger. Da kan vi få et positivt utfall for alle våre medlemmer.

Se alt om lønnsoppgjøret i NITO Kommune

Alt om lønn og arbeidsliv (A-Å)

Det finnes penger - vil ikke låse oss til frontfaget