Kongsberg agenda har som formål å sette teknologi, industri, verdiskaping og kompetanse på den nasjonale dagsorden.

Ved at NITO er samarbeidspartner og gjennomfører arrangementer som Barnas ingeniørdag og en debatt om kvinner i teknologi, kan NITO å bruke sin innflytelse til å være en aktiv samfunnsdeltaker og fremme saker som er viktige for NITOs medlemmer.

I samarbeid med DuVerden arrangerer NITO Barnas ingenørdag under Kongsberg agenda. NITO har som mål om å fremme interesse for realfag og teknologi blant barn og unge, og under Barnas ingeniørdag får unge forskerspirer lære hva det vil si å være ingeniør.

Sjekk ut mer om arrangementet her

Hvordan få flere kvinner til å velge teknologi?

Prinsessa eller bare halve kongeriket? - en samtale om hvorfor vi trenger kvinner i teknologi

I dag er kun 26% av alle sysselsatte ingeniører og teknologer er kvinner. Vi spør: Har vi råd til å rekruttere fra bare halve befolkningsgrunnlaget? Hva skal til for at flere kvinner velger en karriere innen teknologi?

Mer info her

Kongsberg agenda går av stabelen 21.- 24. juni i Kongsberg.

2 NITO_president_Trond_Markussen_NT_06332_Foto_Bjarne_Krogstad.jpg
NITO-president Trond Markussen.

- Vil inspirere til teknologisk innovasjon

- NITOs medlemmer spiller en sentral rolle i den grønne omstillingen, og deres kompetanse er sterkt etterspurt. Kongsberg agenda fungerer som en møteplass der morgendagens arbeidskraft og fremtidens innovatører kan møtes.

- I en tid preget av sårbarhet og kriser, er det viktigere enn noen gang at teknologi tas i bruk til det beste for samfunnet. Vi håper at Kongsberg agenda vil inspirere til teknologisk innovasjon og bidra til verdiskaping, sier Markussen.

Han sier at samarbeidet mellom NITO og Kongsberg agenda er et viktig skritt i retning av å promotere teknologi og industri i Norge.

- Vi håper NITO kan inspirere til teknologisk innovasjon, fremme realfagsglede blant barn og unge, og bidra til å øke andelen kvinner i ingeniør- og teknologyrker, avslutter NITO-presidenten.