Gå til innhold
Bioingeniør som holder foredrag for en gruppe mennesker
Ingunn Børø fra Haukeland universitetssjukehus holder foredrag for kollegaer.

Forskning – formidling og folkeopplysning

Bioingeniører er gode på detaljer, men hvordan skal vi formidle faget sånn at det er forståelig for andre? Lær mer om temaet på Bioingeniørkongressen i Tromsø i mai.

TV-profil og statistiker Jo Røislien åpner denne sesjonen. Det er BFIs rådgivende utvalg for bioingeniører innen forskning (RUFBIF) som har satt sammen et spennende program der fokuset er formidling. Røisliens innlegg handler om hvordan man skal kommunisere det kompliserte. Vi sitter med mye opplysninger på laboratoriene som er av interesse for allmennheten og har viktige bidrag i folkeopplysningen. Morten Svendsen Næss viser sitt finalebidrag fra forskergrandprix og forteller om populærvitenskapelig formidling og forberedelser.

Elin Evensen kommer for å fortelle deg hvordan du kan få hjelp av forskningsstøtte til å utvikle forskningsidéen, formulere søknader, designe studien og gjøre statistiske beregninger. I tillegg får vi høre fagredaktør i Bioingeniøren Anne Katrine Kvissel fortelle hvor og hvordan du kan publisere.

Vi får flere innlegg fra bioingeniører som forsker. Miljøgiftlaboratoriet kommer for å snakke om deres forskning.

Kunnskapsformidling er en viktig del av yrket om man forsker eller ei.

Vi håper å se mange på sesjon 1 fredag 24. mai!

JEG VIL MELDE MEG PÅ

Patologi i alle former

Kunne du tenkte deg å lære mer om kjemikaliehåndtering og er du sikker på at fikseringsløsningen som brukes på ditt laboratorie er optimal? Er du nysgjerrig på hvordan MicroRNA kan brukes som markør i diagnostikk og forskning? Eller lurer du på status når det gjelder digitalisering av patologi?

Publisert: Sist oppdatert: