Gå til innhold
Bilde av blodprodukter
Bioingeniørfaglig institutt

Lab 18: Kan vi få by på litt faglig oppdatering?

Det nærmer seg høstens vakreste eventyr for alle som arbeider i laboratorier, enten det er på et sykehus, i industrien eller med forskning og undervisning. Hvert tredje år arrangeres messen Lab 18 på Lillestrøm. NITO Bioingeniørfaglig institutt (BFI) har i år lagt høstens kurs til Lab 18.

NITO BFI har i samarbeid med våre rådgivende fagutvalg satt sammen en variert og næringsrik høstmeny. Som forrett anbefaler vi alle ledere å få med seg to inspirerende dager om fremtidens ledelse, kompetansebehov og motivasjon for ledelse. Til hovedrett har vi gode faglige kurs for bioingeniører som arbeider innen immunologi og transfusjonsmedisin, patologi, medisinsk biokjemi og IT. Alle kurs krydres med utstillinger, poster og nettverksbygging. Og til dessert kan du delta på våre sosiale arrangementer.

Lederdagene 2018

Vi byr på et spennende program for ledere i norske laboratorier, med aktuelle tema som ledelse for framtiden, kompetansebehov, motivasjon for ledelse, utvikling som påvirker hverdagen og vi stiller spørsmål om balansen mellom arbeidspress eller arbeidsglede. Lederdagene 2018 arrangeres mandag 15.oktober og tirsdag 16.oktober. Vær oppmerksom på at kurset holdes på Thon hotel Arena mandag og på Norges Varemesse tirsdag.

Mer informasjon og påmelding

Intervju av blodgivere

BFIs rådgivende utvalg for immunologi og transfusjonsmedisin (RUFIT) inviterer til etterutdanningskurs i intervju av blodgivere i forbindelse med Lab18. Tema for dette kurset er kommunikasjon, intervjuteknikk, tolkning av spørreskjema og gjeldende lover og forskrifter. Etikk, etisk refleksjon og sosiale medier er også satt på agendaen. Kurset gjennomføres med en kombinasjon av forelesninger i plenum, diskusjoner og gruppearbeid. Det holdes mandag 15.oktober (Scandic Lillestrøm) og tirsdag 16.oktober (Thon hotel Arena).

Ja, jeg vil lese mer og melde meg på!

Workshop: Ledelsens gjennomgang

Tirsdag 16. oktober blir det arrangert workshop med tema Ledelsens gjennomgang – utveksling av erfaringer. Dagen legges opp med felles innledningsforedrag og deretter fagspesifikke workshops med diskusjoner i mindre grupper og fellesdiskusjoner. Workshopen baserer seg på kunnskaps- og meningsutveksling mellom deltakerne.

Nettverkstreff 2018 / Kvalitetsarbeid i norske laboratorier

BFIs rådgivende utvalg for kvalitetsutvikling og akkreditering (RUFKA) inviterer til Nettverkstreff 2018 i forbindelse med LAB18 på Lillestrøm. Tema er:

  • Hvorfor går det bra?
   Forutsetninger for å lykkes med kontinuerlig forbedring i sykehus.
  • Sikkerhet og tidspress.
  • Forsendelse av pasientprøver etter omlegging av postrutinene.
  • Informasjonssikkerhet og personvern – GDPR og ISO 15189.
  • Presentasjon av forbedringsprosjekter.
  • Hvordan implementere ny kunnskap i helsetjenesten?

Jeg vil vite mer om workshop og nettverkstreff

Patologi

BFIs rådgivende utvalg for patologi (RUFPAT) inviterer til to dagers kurs, torsdag 18.oktober og fredag 19.oktober. De har laget et spennende program med aktuelle tema som teknologi, automasjon og digitalisering, metodeutvikling/ forskning, molekylærpatologi og immunhistokjemi, HPV og primærscreening.

Mer info og påmelding her

Automasjon og IT

IT på lab – hva er bioingeniørens rolle? Det er et av mange aktuelle spørsmål som stilles når BFIs rådgivende utvalg for medisinsk biokjemi(RUMBIO) inviterer til kurs, torsdag 18.oktober og fredag 19.oktober. Andre tema er mellomvare- og automasjonsløsninger, kvalitetsarbeid, IT-sikkerhet og fremtidstrender. Det blir også mulighet til å besøke Fürst Medisinsk Laboratorium.

Les mer og meld deg på her

Lab 18

Det er Lab Norge og Norges Varemesse som står bak messen. De har invitert med seg NITO Bioingeniørfaglig institutt (BFI), Norsk Kjemisk Selskap, Foreningen Mikro, Norsk Selskap for Medisinsk Biokjemi, Tekna, Medisinsk Teknologisk Forening og Folkehelseinstituttet. Sistnevnte arrangerer Høstkonferansen i mikrobiologi. I år er også Equinor, (tidligere Statoil) på plass for første gang. De inviterer til et felles kvalitetsmøte for alle kvalitetsansvarlige på sine laboratorier og et fagmøte for driftslaboratoriene. Lab 18 er en viktig møteplass for laboratoriefolket i Norge.

Vi gleder oss til å treffe bioingeniører fra hele landet på Lillestrøm under Lab 18!

 
BFI har lagt høstens kurs til Lillestrøm, slik at du som deltaker får muligheten til å se og kan teste det nyeste på markedet av laboratorieutstyr og -tjenester. Husk å registrere deg til utstillingen på forhånd, så slipper du kø ved inngangen. Inngang til LAB 18 er gratis, men krever registrering.

Registrering LAB 18

Publisert: Sist oppdatert: