Gå til innhold
NITO Telemark

Arbeidsmiljøloven - et nyttig verktøy for tillitsvalgte

Både arbeidsgivere og arbeidstakere har plikter etter loven, og lovteksten forutsetter flere steder at ansatte er representert gjennom tillitsvalgte. I en jungel av paragrafer kan man lett gå seg vill. Hva gjelder egentlig og hvordan kan vi bruke loven mer bevisst?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Fullfør

Loven skal sikre trygge ansettelsesforhold og likebehandling i arbeidslivet. Loven er omfattende og det kan være utfordrende å vite hva man bør ha fokus på som tillitsvalgt.

Vi har vært heldige og fått Leif Thorbjørnsen til å komme til Telemark for gi oss gode innspill. Leif jobber til daglig i Arbeidstilsynet og er i tillegg NITO-tillitsvalgt. En ypperlig kombinasjon når det gjelder kunnskap om AML.

Bli med på temamøte og få nyttig innspill om hvordan du som tillitsvalgt kan bruke loven som et nyttig verktøy!

Tema

  • Virkemidler i arbeidsmiljøarbeidet
  • Rollene som verneombud og tillitsvalgt
  • Arbeidsmiljøutvalget og bedriftshelsetjenesten
  • Medbestemmelse  
  • Muligheter for deg som tillitsvalgt

Det blir god tid til spørsmål og dialog.

Praktisk

Vi starter møtet med et enkelt måltid. Bruk kommentarfeltet ved påmelding til å gi beskjed dersom du har allergier eller annet vi skal ta hensyn til. 

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke dekker reise eller tapt arbeidsforjeneste i forbindelse med dette temamøte. 

Arbeidstilsynet

Regionkontorene har ansvar for tilsyn i virksomheter innenfor regionen, og gir veiledning og informasjon i sitt geografiske område og for sine nasjonale fagområder.

Arbeidstilsynets svartjeneste

Hvis du har generelle spørsmål om arbeidsmiljø, kan du kontakte arbeidstilsynets svartjeneste på telefon 73199700 (tastevalg 1). Fagfolk svarer på spørsmål om HMS, arbeidsmiljø, rettigheter og plikter.

Om bruk av e-post

Forespørsler som krever saksbehandling må besvares skriftlig på grunn av bestemmelsene i forvaltningsloven. Husk derfor alltid å opplyse om postadresse, også når du bruker e-post. Forespørsler uten postadresse vil ikke kunne besvares. Nærmere informasjon og kontaktinfo - Arbeidstilsynet