Gå til innhold
NITO Troms

Arbeidsmiljø og medarbeiderskap

Bli med på et spennende foredrag med organisasjonspsykolog Ellen Gjul fra Stamina Cencus om medarbeiderskap, krav og engasjement.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

En mann skriver på en tavle, mens en kvinne smiler ved siden av.

Som psykolog i Stamina Cencus er jeg opptatt av hvordan ledere og organisasjoner kan påvirke og legge til rette for at medarbeidere kan oppleve arbeidsglede, engasjement og mestring, slik at de blir i stand til å bidra til gode leveranser og effektivitet på arbeidsplassen.  Ellen Gjul.

Foredraget vil omhandle: 

Medarbeiderskap - når de fleste drar lasset.

Medarbeiderskap handler om hvordan man forholder seg til arbeidsoppgaver, til kolleger og arbeidsgiver. For å danne godt medarbeiderskap må medarbeiderne ta ansvar sammen med lederen, og ikke kun forvente at leder skal tilrettelegge for dem.

Krav og tydelig ledelse

Meningsfulle krav - krever god kommunikasjon, formidling, oppfølging og dialog. Hvordan er det mulig å lære og stille krav på en hensiktsmessig måte?

Engasjement

Ledere som evner å forklare medarbeidere hvordan oppgaven bidrar til virksomheten mål får mer engasjerte medarbeidere. At arbeidet gir mening innebærer at den ansatte må oppleve at det vedkommende gjør er nyttig. Derfor er det så sentralt at krav formidles tydelig og på en hensiktsmessig måte, slik at det blir en driver for engasjement og medarbeiderskap.