Gå til innhold
NITO Telemark

Bedriftsbesøk: Noretyl, Rafnes

I samarbeid med Noretyl AS, inviterer vi til besøk på Etylenfabrikken på Rafnes. Fabrikken som ble bygget i 1973-77, og er den eneste i sitt slag i Norge, er modernisert og utvidet flere ganger opp gjennom årene.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Fullfør

De siste utvidelsene ble gjennomført i 2015 med en ny etantank og en ny crackerovn. Import av Etan fra USA startet i mars 2016 med nye skip tilpasset transporten. Etylenfabrikken på Noretyl eies av Ineos Olefins & Polymers Europe som er den største Etylenprodusenten i Europa.

Om besøket

Det blir presentasjon av anlegget med film som beskriver prosessen, informasjon om de siste prosjektene og mulige nye prosjekter. Det blir en kort tur ned til anlegget for å se den nye Etantanken og kaianlegg/ovner. Turen til anlegget vil foregå på vei, og transporten vil foregå med minibuss eller til fots. Det er gitt dispensasjon på verneutstyr, og kun hjelm m/briller kreves (lånes ut av bedriften). Vi vil derfor ikke gå inn i selve prosessområdene.

Praktisk

  • Fremmøte kl. 17:45 ved portvakt, Rafnes
  • Parkering ved administrasjonsbygg. Følg anvisningsskilt.
  • Maks antall på dette besøket er 30. Vi følger første mann til mølla-prinsippet, så meld deg på med det samme om du har lyst til å delta.

Program:

18:00-19:00 Presentasjon av anlegget med film og bilder/tekniske data, i møterom brannstasjonen. Servering av kaffe og kake.

19:00-19:30 Tur til anlegget

19:45 Retur til møterom, avslutning senest kl. 20:15

Mer om INEOS - Noretyl