Gå til innhold
NITO Rogaland

Bedriftsgruppebesøk Baker Hughes

Bli med på en interaktiv reise i olje og gass

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør

 

NITO  får komme på bedriftsbesøk hos Baker Hues GE.
Det internasjonale industrikonglomeratet har investert fem millioner dollar og totalrenovert og bygd om en eldre bygning, som ligger strategisk plassert midt i baseområde i Dusavik like utenfor Stavanger. 

Teknologisenteret beskrives som en kombinasjon av interaktiv opplevelses-, undervisnings- og samarbeidsarena for en bred målgruppe.  Det nærmere 2000m² store senteret er lagt opp slik at man følger verdikjeden, der første etasje fokuserer på oppstrøms aktivitet.
Her er subseateknologi sterkt representert både gjennom utstilte modeller, et interaktivt og lysstyrt 3D undersjøisk teknologilandskap som i følge produsenten er det første av sitt slag i verden, samt en imponerende to-etasjes interaktiv videovegg der man via en touchskjerm kan utforske de forskjellige områdene og tilhørende GE teknologi.

Senteret byr også på et dedikert område for inspeksjonsteknologi. Teknologien her er basert på eksisterende løsninger brukt i GE Healthcare, hvorpå disse er blitt tilpasset olje- og gassindustrien. Det omfatter produkter og teknologi basert på ultralyd, virvelstrøm, røntgen og visuell inspeksjon.
I teknologisenterets andre etasje presenteres produkter og løsninger for midt- og nedstrøms aktivitet, i tillegg inkluderer denne etasjen en egen seksjon med fokus på Industrial Internet og analyse av stordata, samt et avansert interaktivt opplæringsrom for GE Power Conversion.