Gå til innhold
NITO Nordland

Den norske modellen

Det norske arbeidslivet gjør forholdsvis små forskjeller på folk. Gjennom gode velferdsordninger til alle og høy økonomisk vekst har vi fått en modell for det norske arbeidslivet som er unik i sitt slag. Dette temamøtet ser nærmere på dette.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Aktiviteter

torsdag 06.12.2018 07.45-08.30

Personopplysninger

Loading

Norden har de siste 70 årene kombinert sosial trygghet og kapitalistisk dynamikk på en særegen måte. Noen kjennetegn er sterke fagforeninger, sterke arbeidsgiverorganiasjoner, stor velferdsstat og rutinemessige sentralt koordinerte kollektive forhandlinger mellom partene i arbeidslivet.

Samarbeid er stikkordet. Gjennom både godt samarbeid og tøffe forhandlinger mellom sterke arbeidslivsorganisasjoner og politikere blir det mulig å bruke lønnsoppgjør til et viktig verktøy for å sikre sunn økonomisk vekst og høy deltagelse i arbeidslivet. Den norske modellen sikrer dessuten at store, viktige og nødvendige reformer kan gjennomføres før problemene blir store og uhåndterlige. Pensjonsreformen er et godt eksempel.

Kort sagt har den norske modellen gjort Norge til et stabilt og godt samfunn med høy tillit.

I forkant av dette møtet spanderer NITO Nordland frokost i kantina ved UiT Norges Arktiske Universitet Campus Narvik. Kryss av for dette i din påmeling.

Medlemsfordeler

NITO-medlemmer har tilgang på markedets kanskje beste tilbud innen blant annet bank og forsikring.

Vi gir nyttig karriereveiledning og har et bredt kurstilbud som hever din kompetanse.

Se alle dine medlemsfordeler