Gå til innhold
NITO Oslo og Akershus

Familiesøndag på Teknisk museum

Vitensenter og museum i god kombinasjon er egnet for inspirasjon for barn og voksne. Gratis for deg som er medlem av NITO og din familie.

Ingen påmelding. Direkte oppmøte.

Kjemiker på Teknisk MuseumFoto: Arkivfoto NITO

Familiesøndag

Sammen med Venneforeningen for Teknisk Museum arrangerer vi åpen familiedag for våre medlemmer på Teknisk museum denne søndagen i mai.

Ved siden av Norsk Teknisk Museums faste utstillinger topper vi som vanlig foaje og ledige kroker med masse spennende for liten og stor.

Det blir et tettpakket og spennende program

  • Caravellen blir åpen for publikum. Omviser er tidligere pilot Hans Arnegard med hjelp av gamle kolleger.
  • Halvorsen verksted holder åpent.
  • Norsk luftsportforbund v/ Bærum modelflyklubb stiller med flymodeller og utstyr.
  • Norsk Model & dampforening stiller med a) det store damptoget ute. og b) Ekebergbanen inne. Utstilling av pågående byggeprosjekter av togmodeller, samt maskiner og utstyr som de benytter til dette.
  • European United Schools – Norway, stiller med droner. Flyging med simulator for multikopter og fixed-wing. Praktisk flyging innendørs på avsperret område. Foredrag om droner og ubemannet luftfart.
  • «Mora di» sykkelverksted gir råd og veiledning om enkle sykkelreprasjoner.
  • TESLA stiller med Mini-Tesla på bane inne for de minste (3-8 år) og stor Tesla på display for de større.

Vi tenner også grillen og byr på grillmat, drikke, og lek for barna.

Praktisk informasjon

Registrer deg hos Venneforeningen ved inngangen, så er det gratis deltakelse for NITO-medlemmer og deres familier.

Oslo europeisk miljøhovedstad 2019

Oslo-Radhus-NT-01737_1024 MH.jpg

EU kåret Oslo til europeisk miljøhovedstad i 2019. Oslo vant konkurransen mot 13 andre europeisk byer fordi vi kan vise til noen av de beste resultatene og løsningene for en mer klima- og miljøvennlig by.

Søkerbyene konkurrerte i tolv kategorier, blant annet arbeidet for å redusere klimautslipp, bedre vann- og luftkvalitet, miljøinnovasjon, øke tilgang til grøntarealer, sikre biologisk mangfold og tilrettelegge for syklende og gående.

NITO Oslo og Akershus er offisiell samarbeidspartner til Oslo kommune i 2019 som miljøhovedstad. Lokalavdelingen legger opp til et bredt og ambisiøst program for å spre kunnskap og engasjement rundt teknologi, klima, miljø og ingeniøryrket.

Program