Gå til innhold
NITO Oslo og Akershus

Gressholmen – Oslos første flyplass

Visste du at Gressholmen var Norges første internasjonale lufthavn? Historieforteller Knut Arveng gir oss et innblikk i tidlig norsk luftfart.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør


Sjøflyhavna på Gressholmen rundt 1930 Foto: Karl Harstad / Oslo Museum

Norsk luftfart hadde en trang fødsel. Frem til 1927 var Norge det eneste landet i Europa uten et nasjonalt og internasjonalt nett av rutefly. Fra 1927 til 1939 lå Norges første og eneste internasjonale lufthavn på Gressholmen innerst i Oslofjorden.

Vi ønsker Knut Arveng hjertlig velkommen tilbake. Denne gangen er det Flyhavnen på Gressholmen han skal snakke om. 

  • 12.00 Lunsj
  • 13.00 Foredrag

Vi ønsker velkommen til Ingeniørenes Hus i Kronprinsens gate 17, Oslo.

NITO Pensjonistene

NITO Pensjonistene er et viktig nettverk for mange medlemmer som har sluttet i arbeidslivet. NITO Pensjonistene arrangerer temamøter, turer og omvisninger for alle medlemmer, men spesielt for de som definerer seg som pensjonist.

Selv om man som NITO Pensjonistene bare betaler 10% av medlemskontingenten, har man de samme medlemsfordeler og rettigheter som yrkesaktive medlemmer og deltar i avdelingens ulike aktiviteter. Mange NITO pensjonister bidrar aktivt hver måned til NITOs aktivitet utad og internt.

Pensjonistaktivitet i Oslo og Akershus

Dette er en programserie laget av og for NITO Pensjonistene i NITO Oslo og Akershus. Alle NITO-arrangementer er åpne for alle medlemmer, men pensjonistene vil bli prioritert.