Gå til innhold
NITO Sør-Trøndelag

Medlemskveld på Baklandet Skydsstation

En fredet bygård på Bakklandet huser den unike kafeen med historie helt tilbake til 1700-tallet. Bli med på en medlemskveld utenom det vanlige med sildebord, akevittsmaking og historien om dette spesielle stedet.

Arrangementet er fulltegnet, og lukket for påmelding.

Baklandet Skydsstation. Foto: Kubos16, Wikipedia

En reise tilbake i tid - Bakklandet anno 1800

Baklandet Skydsstation er blant de best bevarte byggene på Bakklandet, og er den eneste av sitt slag som er fredet. Lokalene skal ha huset mange ulike virksomheter fra skydsstation, hattemakerforretning, snekkeri og melkeutsalg til vaskeri. Da bøndene reiste til markedet tidlig på 1800-tallet, senket de skuldrene her på skydsstationen. Den gang var det «bomstasjon» på Gamle Bybro, så de satte hesten igjen på stasjonen til hvile, og sparte litt shilling som de ofte heller brukte på mat og kanskje en akevitt. 

Nettverksbygging, akevittsmaking og dansk sildebord

Skydsstationen eies og drives i dag av Gurli Riis Holmen og Olaf Holmen, som denne kvelden gir oss et unikt innblikk i kafeens historie og en innføring i akevittens verden. På menyen står sild med forskjellig tilbehør sammen med fire typer akevitt eller en øl. Akevitt (4 x 1 cl) kan fint byttes til en halvliter, dersom du ikke drikker brennevin.

Forum for Etablerte Teknologer (FET)

Forum for Etablerte Teknologer (FET) er en arena hvor ingeniører og teknologer over 35 år samles i faglige, kulturelle og sosiale fora for å knytte kontakt og utveksle erfaringer.

Kurs og arrangementer i Sør-Trøndelag

Oversikt over kommende lokale kurs og arrangementer i Sør-Trøndelag