Gå til innhold
NITO Telemark

Det første norske ekteparet som nådde toppen av Mount Everest

Pensjonistutvalget inviterer til hyggelig sosial samling med et nytt spennende foredrag. Denne gangen møter vi Tone Gravir og Leif Harald Bergseth, det første norske ekteparet som nådde «verdens tak».

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Gravir og Bergseth tar oss med på veien mot målet; planleggingen, det dramatiske forsøket og helt til toppen av verdens høyeste fjell.

Høye fjell og høye mål

Mount Everest ligger i fjellkjeden Mahalangur Himal i Himalaya, på grensen mellom Kina og Nepal. Fjellet er verdens høyeste og strekker seg 8 848 meter over havet. Mount Everest

En rekke eventyrere har de siste 100 årene hatt en enorm trang til å bestige fjellet, men det skulle gå flere tiår med mislykkede forsøk og mange dødsfall før fjelltoppen ble besteget av mennesker.

1 mai 1953 ble Sir Edmund Hillary (New Zealand) og Tenzing Norgay (Nepal) de første som besteg fjellet. Siden dette har over 3000 personer klart bragden, og 22. mai 2017 var det ekteparet fra Porsgrunn sin tur. I dette foredraget får du høre mer om hva som skulle til for å nå målet om å komme helt til topps.

I tillegg til foredrag blir det tid til sosialt samvær og hyggelig prat. Det blir utlodning, og det serveres kaffe og smørbrød.

Spørsmål om arrangementet?

Kontakt Bjørn Tullerud, per  eller telefon 90930370

Kontakt pensjonistutvalget

Leder Arne Klavenes 
eller mobil 41628923

Kommende arrangementer i Telemark

Meld deg på med det samme om noe er aktuelt for deg