Gå til innhold
NITO Oslo og Akershus

NITO Ung: Hersketeknikker med fokus på diskriminering og konflikthåndtering

Å herske og beherske - hvordan gjenkjenne og håndtere hersketeknikker

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Har du opplevd å bli overkjørt eller latterliggjort, blitt kalt "lille venn", eller har viktig informasjon bevisst blitt holdt unna deg? Da har du sannsynlig blitt utsatt for hersketeknikk.

Hersketeknikker er uttrykksmåter og atferd som noen bruker for å få en annen person til å føle seg underlegen og dum. Hesketeknikker brukes der mennesker møtes; i familien, på jobben, i skolegården, i vennegjengen eller i foreningen. Det er vanlig å se mange ulike hersketeknikker i konfliktsituasjoner eller forhandlingssituasjoner.

I dette kurset vil du lære om kommunikasjon i konfliktsituasjoner, og om hvordan du kan fremstå tydeliog og saklig i møte med ufin kommunikasjon.

Innhold: 

  • Hva er hersketeknikker og når møter vi dem?
  • Berit Ås' fem hersketeknikker og andre vanlige hersketeknikker
  • Ulike "hersketeknikker" vi bør være oppmerksomme på
  • Hvorfor virker hersketeknikker?
  • Konfliktdempende kommunikasjon
  • Teknikker og mottrekk for å håndtere, møte og bekjempe hersketeknikker

 

Vibeke Holtskog

Daglig leder, kursleder og foredragsholder

Vibeke Holtskog er utdannet språklærer med videreutdanning i retorikk, kommunikasjon og ledelse. I 2008 startet hun "i læra" hos sin far, Tore Holtskog, og har fått opplæring og veiledning i et bredt spekter av emner, kurs og foredrag. Hun har siden 2009 drevet Holtskog i tospann med Tore, frem til hun tok over som daglig leder i 2012.

Vibeke har spesialisert seg innen retorikk og presentasjonsteknikk, og har hjulpet hundrevis av fornøyde kursdeltakere med å forbedre sine presentasjoner. Som hun selv sier: hun hjelper mennesker med å bli den beste versjonen av seg selv. Hennes kurs får svært gode tilbakemeldinger, og hun blir beskrevet som faglig sterk, autentisk, inspirerende og engasjert.