Gå til innhold
NITO Vestfold

Ølbrygging - Historien og teknologens tilnærming

Halvard Eik og Thomas Sandberg som lever og ånder for øl vil gi deg innblikk i historien, ølbryggerkultur og teknologi. Kanskje du også har en kollega som enda ikke har blitt medlem i NITO som har lyst til å bli med?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Aktiviteter

torsdag 04.04.2019 16:30-19:30

Feltet er påkrevd

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

korn - ølsmaking - teknologi - NITO Vestfold.jpg

Mange kjenner til at Gulatingsloven gav påbud om ølbrygging, men visste du at man tidligere brukte både pors og malturt i stedet for humle?

Lever og ånder for øl

Halvard Eik lever og ånder for øl og vil gi deg et innblikk i historien og kulturen rundt øl og ølbrygging. Historien og kulturen rundt øl og ølbrygging har endret seg over tid. Prosessene er de samme som før, men utstyret er vesentlig endret. 

Teknologi og livesendinger

Thomas Sandberg har blitt kjent for sin «Hop Rod Garage» hvor han har livesendinger av sitt automatiserte bryggeri hvor du kan følge alle stegene, se antall liter vann og de forskjellige temperaturene. Thomas vil fortelle om sin tilnærming til ølbrygging og hvordan han har bygget oppsettet sitt.

Program

  • 16:30 Wraps, kaffe og te 
  • 17:00 Hallvard Eik fra Borrebrygg forteller om historien og kulturen rundt ølbrygging 
  • 18:00 Pause med kjeks, kaffe og te 
  • 18:30 Thomas Sandberg (Hop Rod Garage) forteller om teknologens tilnærming
  • 19:30 Arrangementet er ferdig

Informasjon om møterom/sted legges ut så snart det er klart.

Det er mulig å ta med kollegaer som ikke er blitt NITO-medlemmer enda. Av hensyn til planlegging må vi ha informasjon om dette i påmeldingen.

Medvirkende/foredragsholdere

Halvard Eik startet Borrebrygg på Eik Gård på Borre, utenfor Horten. Det begynte i 2009 med et ønske om å lage sitt eget øl til hjemmelaget mat og brød fra den gamle bakerovnen på gården. Et gassfyrt 50 liters bryggeapparat ble kjøpt inn og siden den gang er det brygget over 300 brygg på gården. På denne tiden ble det kjøpt inn malt og andre råvarer i store mengder og lageret begynte å fylle seg opp. Det viste seg fort at det var andre som var interessert i ølbrygging i Vestfold, så utvalget økte, og fra 2010 ble det videresolgt råvarer og etterhvert utstyr til andre hjemmebryggere. 
 
Thomas Sandberg er hjemmebrygger fra Vinterbro utenfor Oslo. Han har bygget et helautomatisk HERMS-bryggeri som stadig er under utvikling. Automatiseringen gjøres via en Wago PLS og elektroniske ventiler. Han kjører live bryggedager i tillegg til andre bryggerelaterte videoer.  

Mer om øl og brygging

Øl - Wikipedia  
Om Borrebrygg  
Hop Rod Garage på YoutubeFacebook eller Instagram 

NITO IKT Vestfold

Et godt faglig tilbud er viktig, og IKT er et prioritert område i NITO. NITO Vestfold har etablert en lokal faggruppe som vil tilrettelegge møteplasser med bra faglig innhold for de som jobber innen IKT-området, eller de som har særskilt interesse av feltet.

Bli med i fagnettverket NITO IKT

  • Utvid nettverket ditt og delta gratis på aktuelle temamøter
  • Faglig oppdatering med våre fagkurs 
  • Motta nyhetsbrev med aktuelt fagstoff

Hvorfor fagorganisere seg?

Det er mange gode grunner til at du skal organisere deg, og hvorfor du skal velge NITO.

Sjekk hvorfor du skal være fagorganisert

Aktuelle kurs og arrangementer i Vestfold

Tre arrangementer på fire dager i april - bli med!

Første uken i april blir det stor aktivitet i Vestfold. Vi starter med «Hvordan starte egen bedrift» på mandag, så blir det «Konflikthåndtering med Geir Dale» på onsdag før vi avslutter på torsdag med «Ølbrygging – Historien og teknologens tilnærming».