Gå til innhold
NITO Oslo og Akershus

Omvisning Oscarsborg museer

Omvisning og historisk vandring til blant annet torpedobatteriet på Oscarsborg festning

Fullt.

(foto: visitnorway.no)

Oscarsborg festning ligger på Kaholmene i Drøbaksundet, ca. 35 km syd for Oslo. Akkurat der er Oslofjorden på sitt smaleste og gir naturlige betingelser for forsvar mot angrep fra sjøsiden. I flere hundre år har festningsanlegg her voktet innseilingen til hovedstaden. Og spesielt på grunn av hendelsene 9. april 1940, står Oscarsborg i dag som et unikt symbol for Norges frihet og besøkes årlig av historisk interesserte mennesker fra alle verdenshjørner.

Program

  • kl. 09.30 - Oppmøte på Rådhuskaia, Oslo
  • kl. 10.00 - Båt til Oscarsborg festning (1 time 20 minutter)
  • kl. 11.30 - Omvisning Oscarsborg museer (2 timer)
  • kl. 14.00 - Enkel lunsj
  • kl. 15.45 - Båt til Drøbak og buss tilbake til Oslo

Dette arrangementet er i regi av pensjonistgruppa i NITO Oslo og Akershus.

NITO Pensjonistene

NITO Pensjonistene er et viktig nettverk for mange medlemmer som har sluttet i arbeidslivet. NITO Pensjonistene arrangerer temamøter, turer og omvisninger for alle medlemmer, men spesielt for de som definerer seg som pensjonist.

Selv om man som NITO Pensjonistene bare betaler 10% av medlemskontingenten, har man de samme medlemsfordeler og rettigheter som yrkesaktive medlemmer og deltar i avdelingens ulike aktiviteter. Mange NITO pensjonister bidrar aktivt hver måned til NITOs aktivitet utad og internt.

Pensjonistaktivitet i Oslo og Akershus

Dette er en programserie laget av og for NITO Pensjonistene i NITO Oslo og Akershus. Alle NITO-arrangementer er åpne for alle medlemmer, men pensjonistene vil bli prioritert.