Gå til innhold
NITO Troms

På livets grense

Mennesket er en ekstrem tilpasningsdyktig skapning. Hva skjer egentlig i kroppen når den blir utsatt for ekstrem kulde, varme, høyde og dybde?

Billetter kjøpes på arrangørens egen side. Rabattkode fås ved å henvende deg til troms@nito.no

PÅMELDING

På vegne av Garasjen - et unikt kulturlokale i gammelbyen, inviterer vi til fortellerkveld med Erik Sveberg Dietrichs, fortatter av boken "På livets grense - Hvordan kroppen takler ekstrem natur". 

Mennesket er en ekstremt tilpasningsdyktig skapning. Store folkegrupper har bosatt seg og overlevd i ekstreme omgivelser. Vi ferdes i områder vi egentlig ikke burde tåle.

Boken omhandler det som skjer i kroppen når den blir utsatt for ekstrem kulde, varme, høyde og dybde. Hvordan tilpasser vi oss og overlever under slike forhold? "På livets grense" er en ferd inn i kroppen og ut i verden, en bok som forener medisinsk kunnskap og sosialantropologi.

Foredraget vil spesielt ta for seg høyde og kulde, og forfatteren vil også ta for seg noen spennende pågående forsknings- og bokprosjekter. Det blir mulighet for å stille spørsmål underveis og etterpå.

Overskuddet fra arrangementet går til driften av det sosiale entreprenørskapet i Bårstua og Fontenehusets viktige arbeid lokalt.

profilbilde Erik SvebergErik Sveberg Dietrichs er oppvokst i Asker. Han flyttet i 2005 til Tromsø, hvor han utdannet seg, og nå jobber som lege og forsker. I 2015 avla han sin doktorgrad ved UiT og er nå førsteamanuensis og leder for en forskningsgruppe på universitetet. I 2017 debuterte han som forfatter med "På livets grense - Hvordan kroppen takler ekstrem natur."