Gå til innhold
NITO Rogaland

Pensjonist: Busstur på Jæren

En smak av Jæren. Matmessig og historisk. Du spiser ikke frokost hjemme før turstart!

Fullbooket

 

På et vis er jærbuen Norges nederledere; med slit har de utformet sitt eget landskap, skapt jordbruksland av hei og myr og vann. En rundreise sammen med lokalguise over karrige høgjæren og jordbruksrike lågjæren, med blikk på kjent og ukjent historie.

Avreise fra Stavanger kl. 08.15 og Sandnes kl. 08.45.
Turen går først innom Edeståvå hos Håland Kjøtt på Klepp, der de serverer rikholdig frokostbuffet. Vi får også et kåseri av lokalhistorisk interesse.
Deretter går turen videre til Orre kyrkje og historien om denne.

Sørover mot Varhaug, der vi også må innom Varhaug kapell - på bare 15 kvadratmeter og med 15 jærstoler. Et yndet sted å feire vielse.

Ferden går videre mot Undheim, med besøk på Undheimsmiå - et over hundre år gammelt kulturminne, og en del av smiegården. En smak av ost fra Aurenes gardsysteri, og en kopp te.

Deretter på ukjente veier for mange gjennom Øvra bygdå i Hå ned til kysten ved Brusand. Sør i Sirevåg snur vi og tar med oss flere historier fra jærkysten. Vi kjører ned til Madland havn og vraket av Norfrost med sin historie.

Jærturen avsluttes nord på Ølberg og Strandhuset hvor vi igjen samles til en rikholdig buffet, denne gangen med middag og dessert.Her får vi historie fra stedet.

Mette på inntrykk og mat, går turen tilbake. Vi beregner å ankomme Sandnes kl. 16.30 og Stavanger kl. 17.00

Prisen inkluderer:

  • Turistbuss med serviceinnstilt sjåfør
  • Frokostbuffet
  • Formiddagste og ost
  • Middag med dessert og kaffe
  • Inngang med omvisning som beskrevet
  • Lokalguide på Jæren.

Teknisk arrangør og ansvarlig for innhold er Sverre Haga AS.