Gå til innhold
NITO Telemark

Pensjonist: Dagstur til Sauherad og Telemarkskanalen

Vi besøker Epleblomsten og Sauar Gard på Akkerhaugen. Deretter blir det tur med MS Henrik Ibsen, før vi returnerer til Skien på ettermiddagen. Det settes opp buss og du kan selv velge hvor du vil gå på langs ruten. Du er velkommen til å ta med ledsager.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Aktiviteter

fredag 25.05.2018

Feltet er påkrevd

fredag 25.05.2018 08:30-18:00

Feltet er påkrevd

Personopplysninger

Fullfør

Dere angir selv hvor dere ønsker å gå på/av bussen. Medlemmer i midtre deler av Telemark ønskes spesielt velkommen til å delta.

Ved påmelding ber vi om at du/dere huker av for hvor dere vil gå på bussen, samt at dere opplyser om navn på (eventuell) ledsager i kommentarfeltet.

Bussavgang klokken/fra

08:30 Gamle Urædd Stadion, Porsgrunn
08:50 Landmannstorvet, Skien 
09:00 Falkum
09:30 Ulefoss busstasjon
09:45 Gvarv Jernbanestasjon
eller stopp langs denne ruten (angi ønsket sted i kommentarfeltet ved påmelding) 

Pris/egenandel dekker

  • Behagelig reise i turistbuss, fra Magnus Reiser AS
  • Omvisning på Epleblomsten samt servering av kaffe og rundstykker
  • Båttur i Telemarkvassdraget
  • Middag, dessert og kaffe om bord på MS Henrik Ibsen
  • Faktura for eganandeler sendes ut i etterkant av turen

Epleblomsten – gardspresseriet

Her får vi informasjon om Epleblomsten og produksjonen, samt smake på forskjellige varianter av eplemosten og andre produkter fra produksjonen. Hans Olav Sauar vil  underholde og kåsere om bygda og garden. Sauar gard har vært i slekten siden 1743. Den gang var det lensmannsgard, og den siste drapsmannen som har blitt henrettet i Sauherad, satt fengslet i våningshuset. Det er en gripende historie, og dere vil få se drapsvåpenet.

Dessuten kan dere få høre historien om kanskje det største gullfunnet som er gjort i Norge, og dere vil få se kisten som gullet ble oppbevart i. Dette er også en fantastisk historie om en av forfedrene, tipp-tipp oldefar, Tollev Sanden. I tillegg vil Hans Olav krydre kåseriet med gode historier og imitasjoner, bl. a. OLUF.

Neste stopp på turen er Lunde - her går vi ombord i MS Henrik Ibsen

Etter besøket på Epleblomsten går ferden videre til Lunde der vi går om bord i MS Henrik Ibsen. Under båtturen fra Lunde til Kviteseid eller Spjotsodd brygge (kl. 13:05 – 16:00) får vi servert middag. Vi kjører innom Kviteseid før vi kjører tilbake til Skien via Brunkeberg, Seljord og Bø. 

Tidspunkt for hjemkost avhenger av hvor man skal gå av bussen.

Kontaktperson i pensjonistutvalget: Freddy Nilsen