Gå til innhold
NITO Troms

Sikker topptur?

Hvordan skal vi, som tross alt elsker og finner mening i dette livet der ute i snøen og fjellene, klare å legge det tryggeste sporet? Som bringer oss fram og opp, og tilbake og hjem.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Starten på 2019 ble så mørk og utrolig tragisk som det går an. 4 unge mennesker fant sin grav i snøskredet under Blåbærtinden i Tamokdalen.

«Den eneste måten, med 100% sikkerhet, å overleve et snøskred er ikke å bli tatt!» Så enkelt sagt, men samtidig så vanskelig å gjennomføre.

Foredraget «Snøskred og kunsten å kunne legge et best mulig trygt spor» av Espen Nordahl er et todelt foredrag. Først vil du få en generell innføring i snøskred og hvilke faktorer som påvirker dannelsen. Deretter blir det ei økt for å se litt på de verktøyer vi har tilgjengelig og hvordan bruke disse i praksis for å kunne ta de beste beslutninger og gjennomføre de rette handlinger når vi er på tur i fjellet.

Espen Nordahl profilbildeEspen Nordahl 

er en legende i toppturmiljøet og driver guiding firmaet Midnight Sun Mountain Guides. Han har over 35 års erfaring og har skrevet flere bøker og artikler om toppturer i Nord Norge. Espen holder skredkurs, foredag og arrangerer fellesturer på ski. Denne hardhausen har ryggsekken full av erfaring og kunnskap. 

Vi fyrer i peisen, setter kaffen på kok og serverer ferske kanelboller. Du kan se fram til en lærerik og hyggelig kveld i intime omgivelser på Bårstua. Deltakerne vil få mulighet til å stille spørsmål. 

Begrenset med plasser.