Gå til innhold
NITO Hedmark

Introduksjon til blockchainteknologi - Hamar

Du har sikkert hørt om blockchain, men visste du at teknologien kan brukes til mye mer enn kryptovalutaen bitcoin? Noen eksperter hevder at den kan føre til fundamentale endringer i hvordan samfunnet fungerer.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Fullfør

Blockchain. Illustrasjon Colorbox

Blockchain åpner for en helt ny måte å organisere felles virksomhet på. En måte som er desentralisert og bygger helt på nettverksprinsipper. I første omgang ser vi at etablerte selskaper som tar i bruk teknologien, gjør dette for å effektivisere dagens systemer. Men hva vil skje når utviklings- og driftskostnadene ved blockchainprodukter går ned og kapasiteten øker?

Blockchain er ikke bare en disruptiv teknologi, teknologien er også kategorisert som en institusjonell innovasjon. Dette innebærer at Blockchain på den ene siden kan sammenlignes med banebrytende teknologier som Artifisiell Intelligens, Cloud Computing og 3D printing. Samtidig settes teknologien i samme kategori som institusjoner, foreninger og foretak.

Foredragsholder Oskar Åslund vil ta for seg ulike problemstillinger i løpet av kvelden.

  • Hvordan ser fremtidens forretningsmodeller ut?
  • På hvilke måter kan en slik teknologi speile seg i samfunnets institusjoner? 
  • kan teknologien bidra til økt demokratisering og mer bærekraftige systemer, eller innebærer den snarere at markedskreftene trenger seg dypere inn i vår hverdag med mikrotransaksjoner og tokenisering?

Foredragsholder

Oskar Åslund er ekspert på blockchain og har en mastergrad fra Universitet i Oslo. Han har god kjennskap til Blockchainteknologi i finanssektoren og er co-founder av Blockchangers AS.
Blockchangers er et senter for ekspertise på blockchainteknologi som i tillegg til å utvikle egne produkter også tilbyr konsulent- og rådgivningstjenester. Blockchangers har arbeidet sammen med kunder som DNB, Pwc, Bisnode, Innovasjon Norge, Klaveness og Datatilsynet.

Praktisk informasjon
17:00-17:30 Mingling og enkel bevertning
17:30-20:00 Faglig foredrag med en innlagt pause

Aktuelle kurs og arrangementer i Hedmark