Gå til innhold
NITO Oslo og Akershus

Varsleren Per-Yngve Monsen

Varsling; når vet du at du må reagere? Og hvor lett er det egentlig å stå i stormen? Hva er varsling i arbeidslivet?

Kurset er fullt. Melder du deg på, kommer du på ventelisten. Du blir kontaktet så fort vi har ledig plass.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Hvor vanskelig kan det være å varsle på en arbeidsplass? Hør Per-Yngve Monsens historie. Per-Yngve Monsen stod midt i stormen, og forteller sin spennende og vanskelige historie.

Per-Yngve Monsen sto sentralt i en av landets mest omfattende varslingssaker om økonomisk utroskap. Som tidligere divisjonsøkonom i Siemens Business Services varslet Monsen om at selskapet han jobbet i tok seg for mye betalt i en kontrakt de hadde med Forsvaret. Monsen ble usaklig oppsagt, men fikk senere tilkjent erstatning på 1,5 millioner kroner og Siemens har tilbakebetalt store beløp til Forsvaret.

Hør den spennende historien.

Program

  • Kl. 17:30  En liten matbit
  • Kl. 18:00  Innledning ved NITO Etisk Råd
  • Kl. 18:15  «Muldvarpen i Siemens» - Per-Yngve Monsens historie
  • Kl. 19:45  Hvilke rettigheter har du som ansatt i varslingssaker – Marianne Kjellsen, NITO Advokat
  • Kl. 20:15  Slutt

Per-Yngve Monsen

Monsen ble tildelt Zola - prisen for år 2007. Prisen deles ut i Nobel instituttet av Foreningen til fremme av sivilt mot. Den gis til personer som «åpent og uredd har avdekket eller motarbeidet forhold i Norge som truer grunnverdier i det norske samfunn: Menneskeverd, demokrati og rettssikkerhet.

I 2008 ble Monsen tildelt Fritt Ords pris. I juryens begrunnelser heter det blant annet: "Fritt Ords pris for 2008 tildeles Per-Yngve Monsen for at han som ansatt i et internasjonalt storkonsern har varslet om urettmessige faktureringer knyttet til offentlige oppdrag. Varslingen har medført store personlige belastninger, og Monsen har i denne situasjonen utvist mot og utholdenhet."

Monsen har skrevet boken «Muldvarp i Siemens», han skriver om ytringsfrihet gjennom bloggen «Monsens Revelje» og foredrar om egne erfaringer som varsler og varsling generelt.

 

Bli medlem i NITO

Gjør som 87.000 andre ingeniører og teknologer. Med gode medlemsfordeler får du mer å rutte med i hverdagen.

Ordinær fagforeningskontingent er fradragsberettiget. For 2018 kan du trekke fra inntil kr. 3850,- i din skattepliktige inntekt!

Bli medlem i dag