Gå til innhold
NITO Oslo og Akershus

Verkstedindustrien i Oslo og innsatsen for norsk treforedlingsindustri.

Norsk treforedlingsindustris vugge sto i Akerselva. Kjente verkstedbedrifter i hovedstaden ble involvert fra første stund. I flere tiår var byens verkstedindustri hovedleverandør til den norske tremasseindustrien.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør


MYRENS VERKSTED: Foto fra Teknisk museums arkiv.

Foredraget byr på en fascinerende tidsreise. Fra de første leveransene i 1860-årene og fram til et livlig hjemmemarked 100 år senere, der bedriftene i Oslo fortsatt kunne påta seg store oppgaver. Etter 1970 ble den norske leverandørindustriens betydning mer og mer marginal. I dag er denne industrien borte.

Logisk nok er foredraget også en reise gjennom deler av det tidligere Kværner-konsernets historie, ettersom både Myrens Verksted og Thunes Mekaniske Verksted ble en del av Kværner i løpet av 1900-tallet.

Det er Reidar Heieren som holder foredraget. Heieren er journalist og forfatter av en rekke lokal- og industrihistoriske bøker, bl.a. knyttet til industrihistorien i Drammen og norsk treforedlingsindustri.

Lunsj kl. 12.00 med påfølgende foredrak kl. 13.00.

Pensjonistaktivitet i Oslo og Akershus

Dette er en programserie laget av og for NITO Pensjonistene i NITO Oslo og Akershus. Alle NITO-arrangementer er åpne for alle medlemmer, men pensjonistene vil bli prioritert.

NITO Pensjonistene

NITO Pensjonistene er et viktig nettverk for mange medlemmer som har sluttet i arbeidslivet. NITO Pensjonistene arrangerer temamøter, turer og omvisninger for alle medlemmer, men spesielt for de som definerer seg som pensjonist.

Selv om man som NITO Pensjonistene bare betaler 10% av medlemskontingenten, har man de samme medlemsfordeler og rettigheter som yrkesaktive medlemmer og deltar i avdelingens ulike aktiviteter. Mange NITO pensjonister bidrar aktivt hver måned til NITOs aktivitet utad og internt.